Hij traint het eerste, de JO17-1 én de allerkleinsten bij VV Ophemert en runt een voetbalschool bij de club. Andre Verbeek (54) wil het niveau van de gezellige vereniging graag omhoog helpen.

HappyPoint_desinfectie

Officieel is Andre Verbeek trainer van het eerste, maar tijdens trainingen laat hij graag de jongens van het tweede én derde seniorenteam van VV Ophemert aansluiten bij oefensessies. “Ook de spelers van het derde verdienen een goede training en ik sta liever met te veel dan te weinig gasten op het veld”, zegt hij. Die aanpak zorgt voor gevarieerde avonden op sportpark Kapelhof. “Soms trainen we met een klein groepje en af en toe staan we met 26 man op het veld. Dan moet ik een beetje improviseren, maar het komt altijd wel goed.”

Techniektraining
Verbeek traint voorafgaand aan de selectietrainingen de JO17 van VV Ophemert en neemt op woensdagmiddag de zogenoemde ‘smurfjes’ onder zijn hoede. Daarnaast runt hij Voetbalschool Ophemert, waarmee hij op zondagochtend techniektraining geeft aan jongens en meisjes van vier tot en met dertien jaar oud. “Op zondagochtend krijgen de deelnemers andere trainingen dan doordeweeks. Het is leuk om te zien dat de jongens en meisjes per week beter worden.” Alsof het nog niet genoeg is, staat Verbeek ook vrijdagmiddag op het veld. Hij rijdt dan op vrijwillige basis naar de topamateurs van SV Spakenburg voor techniektrainingen. “Het niveau ligt er superhoog en ik leer daar veel als trainer.”

Ambitieuze plannen
Verbeek brengt met zijn ambitieuze plannen heel VV Ophemert in beweging. “We zijn een kleine, gezellige vereniging en moeten aan onze toekomst denken. Ik wil het niveau opkrikken bij de senioren en jeugd en vind een samenwerking met andere clubs ook interessant. Het is mooi dat er al gezamenlijk keeperstrainingen worden gegeven.” Verbeek bespeurt veel potentie bij de jeugd en de selectie van de vijfdeklasser, maar is ook realistisch. “Ik wil heel snel gaan, maar dat gaat niet zomaar. Bij onze mooie club draait het vooral om het plezier en ambities staan op de tweede plaats. Maar een periodetitel moet zeker haalbaar zijn.”

 

Klik hier voor meer artikelen over VV Ophemert.
Klik hier voor meer informatie over VV Ophemert.