Princen Sport is sinds de jaren 70 al een begrip in Den Bosch en omstreken. De voetbalspeciaalzaak heeft echt álles om jou te laten excelleren op het veld. Ze werken samen met een aardig rijtje amateurclubs in de regio, die volledig ontzorgd worden. Het merk 100% Voetbal, dat sinds vier jaar aan de zaak van Danny Princen gekoppeld is, past dan ook als een handschoen.

HappyPoint_desinfectie

Voor iedere voetballer voelt 100% Voetbal Princen Sport als een snoepwinkel. Je komt binnen en ruikt, hoort en voelt het: voetbal. Het getik van noppen op de vloer, de geur van verse keepershandschoenen en het gevoel van een spiksplinternieuw voetbalshirtje: een voetbalwalhalla aan de Graafseweg in Den Bosch. Danny Princen heeft alles uit de voetbalwereld in zijn winkel staan: zo’n beetje de volledige assortimenten voetbalschoenen van bekende merken als Nike, Adidas en Puma, kleding van topclubs als Barcelona, Real Madrid, Bayern München, Liverpool, Manchester United en Ajax en trainingspakken in alle soorten en maten. In de winkel lopen ook nog eens medewerkers rond die allemaal affiniteit hebben met de sport. Daarnaast runt de familie Princen de zaak sinds de jaren 70, Danny zelf vanaf 1985.

Echte speciaalzaak
In die jaren is een hoop veranderd. “De grote merken bepalen steeds meer zelf waar alles komt te liggen. Ze zoeken een aantal partners en wij zijn er daar een van. Ze waarderen ons, omdat wij een echte voetbalspeciaalzaak zijn. 90 procent van wat wij deden was altijd al voetbal, dus de samenwerking met 100% Voetbal is logisch.” Daarnaast werkt Princen met een hoop amateurclubs uit de regio samen. “Wij leveren kleding, eventueel bedrukt en met de sponsoren erop. Wij sponsoren de clubs zelf ook, geven ze goede korting in ruil voor de vermelding van onze naam op hun kleding. Daarnaast verzorgen wij trainingspakketten, met daarin trainingspakken, shirts en kousen. We hebben eigenlijk alle attributen die een voetballer nodig heeft. We proberen clubs zo veel mogelijk te ontzorgen. Volgend seizoen gaan we ook nog eens samenwerken met het Duitse 11teamsports, een van de grootste teamsportmerken in Europa. Dan kunnen we binnen 48 uur echt alles bij jou op de stoep laten leveren.”

Zwart
De verandering van de voetbalschoen is misschien wel de grootste geweest. “Vroeger was alles van leer en helemaal zwart, tegenwoordig is het voor 80 procent kunststof en lopen kinderen bijna alleen maar met kleurtjes om hun voeten rond. Dat zien ze op televisie en willen ze dan ook. Ik zie bij volwassenen wel weer steeds meer de terugkeer naar de zwarte schoen.” Wat veel mensen niet weten, is dat merken de noppen van iedere schoen ook nog eens aanpassen aan de positie van een speler.

Kortom, wil je je weer even dat kind in de snoepwinkel voelen? Dan is 100% Voetbal Princen Sport aan de Graafseweg 62 in Den Bosch jouw adres.

Klik hier voor de website van Princen Sport