Anwar-Tarfit-RBC-Roosendaal

Anwar Tarfit is na een aantal goede jaren bij BSC Roosendaal en RSC Alliance bezig aan zijn zesde seizoen bij RBC Roosendaal. De aanvaller zit op zijn plek en heeft het volste vertrouwen in een goed seizoen. We spraken met Tarfit over zijn carrièreverloop, komend seizoen, ambities voor de toekomst en zijn grote voorbeeld.

De technische buitenspeler begint over zijn carrièreverloop. “Ik speelde altijd in de jeugd bij BSC Roosendaal en heb er altijd met veel plezier gevoetbald. Daarna heb ik de overstap gemaakt naar Alliance waar ik een kans kreeg bij selectie. Dit was achteraf een goede stap voor mij, want ik heb mij daar goed kunnen ontwikkelen.” Tarfit is blij met zijn keuze voor RBC Roosendaal. “Ik start nu aan mijn zesde jaar bij RBC. Ik zit goed op m’n plek en de club leeft. Het is nu ook interessant voor goede voetballers om zich bij deze club in de kijker te spelen. Ik hoop dat de club alleen maar verder kan groeien.”

Tic_253688

Tarfit gaat met veel vertrouwen komend seizoen in. “We hebben een goede voorbereiding achter de rug en het ziet er allemaal rooskleurig uit, ondanks de potjes die we verloren hebben. We speelden tegen sterke tegenstanders (FC Eindhoven 021 2-1 verlies, FC Dordrecht 3-1 verlies, Willem II O21 3-1 verlies), maar afgelopen zaterdag hebben we onze eerste bekerwedstrijd gewonnen van Fc Axel met 4-0.” 26 september start de competitie voor RBC. “De eerste competitiewedstrijd beginnen we gelijk met een stadsderby tegen RKVV. Ik kijk er persoonlijk naar uit en we gaan voor het hoogst haalbare. Dat is kampioen worden en anders minimaal spelen voor promotie via de nacompetitie. Ik denk dat RBC klaar is voor een stap hogerop.”

Ook is Tarfit erg optimistisch richting de toekomst van RBC Roosendaal. “Ik hoop over drie jaar hoofdklasse te spelen met RBC. We nu een selectie hebben dat kan gaan groeien en voor een langere tijd bij elkaar zal blijven. Ik verwacht ook dat in de toekomst de selectie nog sterker kan worden en met nog meer jongens uit de regio. Ik heb daar vertrouwen in, maar niks komt vanzelf en we zullen er hard voor moeten werken om dat te bewerkstelligen.”

Wibro_-255433

De buitenspeler is erg positief over de mensen van de club en helemaal over één persoon in het bijzonder. “Miriam doet alles voor de club. Van kleren wassen tot schoonmaken en in de kantine staan. Ze doet binnen organisatie  ook niet voetbal gerelateerde zaken. Ik vind het wel belangrijk om haar te noemen, omdat ze het verdiend!”

De aanvaller spreekt over zijn grote voorbeeld. “Dušan Tadić vind ik een echte teamspeler. Hij is altijd zakelijk en speelt in teamverband. Hij scoort nooit een onvoldoende. Is altijd fit en ik las laatst dat hij alle competitiewedstrijden in de eredivisie heeft gespeeld sinds zijn komst bij Ajax in 2018.”

Voor meer informatie over RBC, klik hier.
Meer artikelen lezen over RBC, klik hier.