Op 4-jarige leeftijd begon Van Drunen met voetballen bij VV Raamsdonk. Op zijn 15de ging hij bij Good Luck voetballen, nu RFC. Toen Van Drunen 17 was, mocht hij zijn debuut maken bij de hoofdmacht.

HappyPoint_desinfectie

Rick van Drunen is 19 jaar oud en komt uit Raamsdonk. “Ik zit op het mbo-niveau 4 en volg de opleiding bedrijfsadministratie. Volgend jaar hoop ik naar het HBO te mogen gaan”. Van zijn laatste stageplek kreeg Van Drunen een baan aangeboden en werkt daar nu op zijn vrije dagen. Ook werkt hij twee avonden bij de Albert Heijn. “In mijn vrije tijd ben ik graag met vrienden en gaan we in de zomer lekker naar een strandje in de hoop dat de terrassen weer opengaan”.

Van Drunen begon op zijn vierde met voetballen bij VV Raamsdonk. “Ik heb tot de C’s hier gevoetbald. Toen ik als tweede jaars C gelijk naar de A’s moest heb ik besloten om de stap te maken naar Good Luck”. De middenvelder twijfelde al eerder over de stap omdat ze hoger speelden. Bij Good Luck heeft Van Drunen altijd een plek in de basis weten te veroveren. “Na een seizoen bij Good Luck werden Veerse Boyse en Goodluck gefuseerd tot RFC en moest ik opnieuw selectietrainingen doen en werd ik weer gekozen voor de eerste elftallen”. Als tweede jaars B speelde hij al veel wedstrijden mee met de A1 waardoor hij in twee competities speelde. “Op mijn zeventiende maakte ik mijn debuut maar het bleef eenmalig omdat ze geen spelers nodig hadden.

Op zijn 18de mocht de middenvelder een aantal keer invallen bij Zaterdag 1, echter werd hij toen op links- of rechtsbuiten opgesteld terwijl hij een middenvelder was. “Ik vond dat jammer want ik mocht mezelf niet bewijzen op mijn eigen positie”. Op zijn 19de kregen beide eerste elftallen een nieuwe trainer en moest Van Drunen kiezen voor de zaterdag of zondag. “Ik wilde op de zaterdag spelen omdat er meer kansen lagen voor mij. We hebben toen ook selectietrainingen gehad en heb me daarin positief laten zien”.  Hedendaags is Van Drunen een vaste kracht op het middenveld van Zaterdag 1.

Een hoogtepunt in zijn carrière is natuurlijk dat hij in de hoofdmacht mag voetballen. “Toen ik de stap heb genomen om bij een andere club te gaan voetballen is wel mijn absolute hoogtepunt.”. Van Drunen heeft heel veel geleerd bij de club uit Raamsdonksveer en veel nieuwe vrienden leren kennen. “Een echt dieptepunt heb ik niet meegemaakt in mijn loopbaan. Ik ben hooguit een keer twee weken geblesseerd geweest en dat was het”.

Het huidige seizoen begon het elftal super goed en haalde negen punten uit vier wedstrijden. “We stonden op de derde plek maar hadden evenveel punten als de nummer een en twee. Helaas gooide corona roet in het eten”. Momenteel speelt het team vierde klasse. “Mij lijkt het ook leuk om wat hoger te gaan voetballen maar ik wil het drinken met vrienden hier niet voor verslappen”. Als Van Drunen over een paar jaar bij een eerste- of tweedeklasser zou spelen is zijn doel behaald.

Klik hier voor meer artikelen over RFC
Meer informatie over RFC? Klik hier.