Rick van Oostende is begonnen met voetballen toen hij zes jaar was. Hij heeft alle selectie elftallen in de jeugd van VV Internos doorlopen, daarna is hij bij de seniorenselectie terecht gekomen. De eerste paar jaar speelde hij in het tweede elftal en nu sinds vijf jaar in de hoofdmacht.

verfhuys-bredaMomenteel woont de verdediger samen met zijn vriendin Simone in Etten-leur. Afgelopen zomer heeft hij zijn Master-diploma aan de Tilburg University behaald. “Sinds augustus ben ik fulltime werkzaam bij Eneco in de rol als Maintenance/Reliability Engineer.” Hij is een echte sportliefhebber en is het liefst ook altijd bezig met sport. “Ik vind het leuk om naar veel verschillende sporten te kijken en daarnaast doe ik ook veel hardlopen. Dit ben ik zeker in de coronaperiode veel gaan doen. Met verschillende teamgenoten hebben in de eerste lockdown meerdere keren per week hardgelopen in het Mastbos in Breda. Dit was een mooie afleiding in een moeilijke tijd. Op deze manier was het toch mogelijk om fit te blijven en elkaar te blijven stimuleren om sportief bezig te blijven. We hebben in deze periode ook veel met elkaar gelachen. Daarnaast vind ik het ook leuk om te reizen en leuke dingen te doen met vrienden en met mijn vriendin.”

Van Oostende vertelt ons hoe het huidige seizoen is verlopen. “Drie seizoenen geleden is Internos van een zondagvereniging een zaterdagvereniging geworden. Dit resulteerde in het feit dat we in de zaterdag vierde klasse moesten beginnen. Onze ambitie als club is om zo snel mogelijk te promoveren naar de derde klasse. Afgelopen seizoen stonden we het hele seizoen bovenaan en hadden we een voorsprong van 14 punten op de nummer twee. Uit 14 wedstrijden hadden we er 12 gewonnen, maar helaas werd door het coronavirus de competitie afgebroken waardoor we nog een seizoen in de vierde klasse moesten starten. Ook dit seizoen waren we weer goed begonnen. We wisten de eerst drie wedstrijden te winnen en het zag er weer goed uit. Recent is door de KNVB besloten dat ook voor dit seizoen de competitie is stil gelegd waardoor ons een nieuw seizoen wacht in de vierde klasse.

De 27-jarige verdediger heeft al heel wat mooie momenten mogen meemaken. “In mijn voetbalcarrière ben ik meerdere keren kampioen geworden, dit waren mooie momenten. Vooral in de jeugd zijn we ook op landelijk niveau kampioen geworden, dit was een mooie prestatie waardoor we ook sportteam van het jaar werden in Etten-Leur. Daarnaast hadden we afgelopen jaar met het eerste elftal ook een geweldig seizoen waarin we veel wonnen. Zonder corona waren we 100% zeker kampioen geworden. Met Internos komen we uit een lastige periode en sinds een paar jaar voetballen we met allemaal jongens die ook alle jeugdteams van Internos hebben doorlopen. Het is een hechte groep waarin veel vriendschappen zijn ontstaan, dit zorgt ervoor dat we in een fijne sfeer naar de wedstrijden kunnen toeleven.” In de jeugd heeft hij helaas een jaar niet kunnen voetballen door een knieblessure. “Dit was voor mij echt dieptepunt en zeker niet fijn.”

Voetbal is voor Rick een belangrijke uitlaatklep. “Ik vind het belangrijk om mijn energie na een lange dag werken kwijt te kunnen. Het liefste doe ik dit door in teamverband te sporten. Ik vind het mooi om met ons team elke week een doel te hebben om de volgende wedstrijd te winnen. Doordat ik ben gaan voetballen zijn er mooie vriendschappen ontstaan. Vooral jongens waar ik al heel mijn voetbalcarrière mee samenspeel zijn goede vrienden geworden en dat zal altijd zo blijven, dat vind ik belangrijk.”

Tenslotte praten we met Rick over de toekomst. “Het zou mooi zijn als we tot aan het nieuwe seizoen weer mogen gaan trainen en eventueel nog wedstrijden kunnen gaan spelen. Het toeleven naar een voetbalwedstrijd heb ik de afgelopen maanden erg gemist en ik kijk er dan ook echt naar uit om weer wedstrijden te spelen. En ook als we weer wedstrijden mogen spelen, kijk ik er ook naar uit om met mijn teamgenoten na de wedstrijd weer een biertje te kunnen drinken in de kantine, met hopelijk 3 punten,” sluit hij hoopvol af.

Klik hier voor meer informatie over VV Internos
Klik hier voor meer artikelen over VV Internos