Charlie van Oosterhout is op zes jarige leeftijd begonnen met voetballen bij The Gunners. Momenteel voetbalt Van Oosterhout ongeveer tien jaar bij de hoofdmacht.

verfhuys-breda
Charlie van Oosterhout is 27 jaar en komt uit Breda. “Ik studeer, helaas nog, International Business & Management met een focus op Latijns-Amerika”. Door zijn opleiding heeft hij een half jaar in Costa Rica gewoond en op de marketingafdeling van een hotel gewerkt. “Ik heb daar tijdelijk gevoetbald bij Atletico Tamarindo. Daarna heb ik nog een half jaar gestudeerd in Medellín, Colombia”. Van Oosterhout heeft daardoor ruim een jaar voetbal moeten missen, maar heeft er veel mooie herinneringen voor teruggekregen. Buiten het voetbal om is Van Oosterhout een rustig persoon die graag met zijn vrienden zit.

Voetbal is voor Van Oosterhout een plek waar je al je zorgen, problemen en andere dingen waar je je druk om maakt in het dagelijks leven verdwijnen. “Je bent alleen maar bezig met lekker voetballen. Vooral in deze tijd is het de perfecte bezigheid om even te vergeten dat er niet veel te doen is. Persoonlijk voor mij was het de ideale uitlaatklep toen mijn vader zes jaar geleden overleed”.

Van Oosterhout voetbalt vanaf zijn zesde bij The Gunners. “Ik heb daar alle jeugdelftallen doorlopen, op één jaar in de B na. Toen heb ik bij Boeimeer gevoetbald”. Dat avontuur was geen succes vanwege een blessure/groeiziekte waardoor hij bijna een jaar niet kon voetballen. “Ik wilde al snel terug naar The Gunners omdat ik op een slechte manier was weggegaan. Nogmaals, sorry Mike”. Momenteel voetbalt Van Oosterhout al tien jaar in de selectie waar hij op 17-jarige leeftijd zijn debuut mocht maken.

Veel mensen van The Gunners zijn lovend over Ad Dekkers. “Iedereen binnen de club mag hem. Hij is een soort vertrouwenspersoon voor alle spelers in de selectie 1 en 2”. Hij is ook de persoon die alle spelers bij elkaar houdt. Spelers die zijn vertrokken hebben ook nog graag contact met Ad. “Verder wil ik Paul Pedersen noemen. Paul is dit seizoen terugkomen en is met zijn 37 jaar nog steeds de fanatiekste en meest gemotiveerde persoon op het veld”.

“Mijn ambitie is om met The Gunners uit de vierde klasse te komen binnen nu en een aantal jaar. Op dit moment zitten we in een sterke competitie, dus dat maakt het lastig”. De kwaliteit om in een hogere klasse te spelen is er. Het team heeft veel jonge, talentvolle spelers en als die blijven moet het lukken. “Mijn persoonlijke ambitie is om zo lang mogelijk in het eerste van The Gunners te blijven spelen, ik heb geen behoefte om hier ooit nog weg te gaan”.

Het hoogtepunt voor Van Oosterhout was niet in het eerste maar de promotie met het tweede onder leiding van Mark Schuiten. “We hadden een jong selectie elftal, dat aanvoelde als vriendenteam. Ik hoop en verwacht dat er ook snel een nieuw hoogtepunt komt”. De degradatie met The Gunners 1 van de derde naar de vierde klasse is mijn dieptepunt. “We hadden een goede start en stonden op de vijfde plek met de winterstop. Daarna stortte het volledig in elkaar en degradeerden we via de nacompetitie”.

Charlie kijkt uit naar volgend seizoen en hoopt dan eindelijk weer een volledig seizoen te voetballen. “Ik heb er vertrouwen in dat we komend seizoen kunnen spelen voor promotie. Mocht Internos in de competitie blijven dan worden zij waarschijnlijk kampioen, dus moet het via de nacompetitie”. Het team doet niet onder van andere teams en moet meedraaien voor het kampioenschap. “We zullen wel wat sterker moeten worden in de breedte. Er is al een oud-speler terug, Tommy Mol. Hij versterkt ons team goed en ik vermoed dat er nog meer spelers komen”.

Wilt u meer weten over The Gunners? Klik hier.
Klik hier voor meer artikelen over The Gunners.