Van de Klundert (19) speelt vanaf de F pupillen voor DHV en heeft er alle jeugdelftallen doorlopen. Vanaf zijn 6e is hij keeper, daarvoor was hij spits. “Ik speel mijn hele even al voor DHV, wel heb ik de keeperacademie Keepstrong gevolgd in Oosterhout. Daar trainde ik met andere keepers iedere vrijdag avond op alle punten die een keeper nodig heeft.” zijn debuut in de selectie van DHV maakte hij op zijn 15e in de wedstrijd tegen Drechtstreek. En zijn competitiedebuut was op zijn 17e thuis tegen Tholense Boys. “Beide wedstrijden ga ik niet meer vergeten, in het speciaal die tegen Tholense Boys. Ik was vanaf die donderdag zenuwachtig dat ik mocht starten. Dat we wonnen met 3-2 was geweldig.”

HappyPoint_desinfectie

Op de vraag hoe het dit seizoen gaat reageerde Van de Klundert: “We zaten vorig seizoen in een goede flow zowel als team als ik persoonlijk, alleen toen kwam er dat bizarre einde aan de competitie. Ik baal er nog steeds van dat we vorig seizoen niet hebben kunnen uitspelen. Dit seizoen voorloopt voor mij persoonlijk minder goed. In de voorbereiding is mijn pink uit de kom gegaan, maar gelukkig vrij snel weer terug gezet door de verzorger en trainer. Gelukkig ben ik weer op de weg terug en verloopt het herstel goed. Ik maak weer minuten en dat voelt goed.”

Omdat de keeper in de jeugd er een wedstrijd niet was besloot Van de Klundert om de handschoenen aan te trekken. De weken erna was hij verkocht.  “Ik vind het tot op de dag van vandaag leuker om ‘punten te pakken’ in de laatste minuten belangrijk zijn voelt altijd lekker. Ik vind het altijd egoïstisch om over mezelf te praten, maar ik ben een echte lijnkeeper. Ook met mijn reflex is niks mis, meevoetballen en aansturen van de verdediging lukt ook goed.”

Op de vraag wat Van de Klundert vind van de uitspraak “keepers zijn gek” vertelt hij: “Ik kan mezelf soms wel eens vinden in die stelling. Af en toe zijn keepers gek met bijvoorbeeld alleen juichen bij een goal, of boos worden op de verdediging als ze iets niet goed doen. Eigenlijk zie ik keepers als specialisten die een apart vak uitvoeren wat niet voor iedereen is weggelegd.”

Van de Klundert heeft voor de wedstrijd net als  de meeste keepers ook rituelen daar over zegt hij: “Ik heb best wat rituelen, eerst altijd mijn rechterschoen aandoen, daarna mijn linkerschoen dat doe ik ook met mijn handschoenen zo. Ook als ik naar de goal toe loop, dan tik ik eerst in de kruising, daarna van links naar rechts 4 keer op de lat en weer in de andere kruising als laatste. Als ik dat niet doe dan voelt het of ik iets niet goed heb gedaan.”

Voor de toekomst hoopt Van de Klundert om DHV terug kunnen brengen naar de derde klasse, daarna wil hij stappen hogerop gaan maken. Hij hoopt nog een keer 2e  of 1e klasse te kunnen gaan spelen. Dat zijn wel ambities die ik heb.

Klik hier voor meer artikelen over DHV
Klik hier voor meer informatie over DHV