Het is weer woensdag en dat betekent dat de werkweek gebroken is. Deze week is TVC Breda de club van de week bij VoetbalJournaal. Gisteren heb je het interview met Peter Nieuwlaat, de voorzitter van TVC Breda, kunnen lezen. Heb je dit artikel nog niet gelezen? Klik dan hier. Voor vandaag zijn we in gesprek gegaan met de hoofdtrainer, Nijs Kivits (48)!

verfhuys-breda

In het verleden is Nijs interim-trainer bij DVVC 1 geweest en heeft hij o.a. bij UVV’40 de voetbalschool verzorgd. Nu is Nijs hoofdtrainer bij TVC Breda, maar ook is hij trainer van TSC JO14-1 (actief in de derde divisie) en van TSC JO13-3. Hiernaast is hij ook nog coördinator van de voetbalschool van TSC. Vroeger heeft Nijs zelf voor SCO, WVO en DVVC gevoetbald. Vanaf zijn 28e is hij al actief als voetbaltrainer.

We stelden Nijs als eerst de vraag hoe hij bij deze club terecht is gekomen. “In 2019 ben ik door het bestuur en de assistent-trainer gevraagd om hun visie in praktijk te brengen.” Hij vertelde ons later wat deze visie inhoudt. “In hun visie willen ze vooral voor een betere doorstroom van jeugd naar het eerste elftal zorgen. De jeugd moet meer kansen krijgen om het eerste elftal te kunnen halen.” De assistent trainers zijn degene die in Nijs de uitgewezen trainer zagen voor deze visie. “Assistenten Kevin Faas en Johan Rijndorp kenden mij al en zagen in mij iemand die, door mijn kennis en ervaring, de visie om zou kunnen zetten in een plan. En dat plan samen met deze assistenten ook in praktijk zou kunnen brengen.”

Naast deze passende visie is misschien familie ook wel een reden geweest waarom Nijs ervoor gekozen heeft zijn rol als trainer bij TVC op te pakken. “Er wonen veel familieleden en vrienden van mij in de wijk Tuinzigt, waarvan er ook een aantal actief zijn bij TVC. Daarom kwam ik wel eens bij TVC kijken.” Nijs heeft een duidelijk doel voor ogen. “k wil graag promoveren naar de 4e klasse. Ik wil dit doen met mooi- en aanvallend voetbal, waarbij ik van de oudere- en de jongere spelers één hecht team maak.”

Het seizoen is dan wel net begonnen, maar ondertussen ook al weer tijdelijk stop gezet. “Het huidige seizoen is nog maar net begonnen, maar gezien de goede voorbereiding heb ik hoge verwachtingen. Als ik kijk naar de wedstrijden die we tot nu toe hebben gespeeld, zie ik een team dat mooi- en aanvallend voetbal speelt. Nu belonen ze zichzelf ook met doelpunten.”

De Jeugd heeft duidelijk de toekomst, kunnen we wel concluderen uit het laatste wat Nijs tegen ons zegt. “Als ik een blik op de toekomst werp verheug ik me op de jeugd die er aan zit te komen, want er komen leuke en talentvolle TVC spelers aan. Al vroegtijdig betrekken met hoe het er aan toegaat in de selectie qua speelwijze en beleving, zodat ze makkelijk in te passen zijn waar dat nodig is.”

Klik hier voor meer artikelen over TVC Breda
Klik hier voor meer informatie over TVC Breda