BZS_TrophyU16

VV B.Z.S. heeft mede door de veranderingen binnen de jeugdopleiding de deuren geopend voor hun eigen internationale toernooi. Clubs vanuit onder andere Turkije, Polen en Duitsland doen in augustus 2022 mee, maar ook Nederlandse topclubs zullen aanwezig zijn.

 Voor een vereniging als B.Z.S. is het best een prestatie, het starten van een internationaal toernooi. De club kent circa 465 leden en focust zich op langleven het voetbal, iets wat ze graag overbrengen op anderen. Door het constant innoveren van hun terrein, het aansterken van de jeugdopleiding en het opleiden van trainers zijn ze goed op weg naar een kleurrijke toekomst. Des te beter kan je jezelf vertegenwoordigen tussen de wat grotere clubs. Het ontstaan van de BZS Trophy U16 heeft echter een heel verhaal erachter. “Begin 2021 kwam Bram Bosch bij BZS kijken en raakte onder de indruk van onze prachtige accommodatie in Beusichem. Bram, jarenlang toernooidirecteur van het hoog aangeschreven internationale toernooien de Kleuver Copa U17 in Tiel, zag direct mogelijkheden om ook bij BZS een dergelijk toernooi te introduceren”, vertelt Otto van Stijn. Na zijn impressie zorgde een gesprek tussen beide mannen voor een groeiend enthousiasme.

Gesprek

“Door het gesprek werd het besluit genomen om de eerste stappen te zetten. Het was reeds begin maart, de voorbereiding de helft korter dan normaal en daarom werd er gekozen voor een ééndaags toernooi voor U13 teams. Ondanks de concurrentie van het Salland Electronics U13 Tournament in Zutphen stond er een mooi deelnemersveld”, schrijft de voorzitter. De clubs werden ook al genoemd, maar mogen nog even een geheim blijven. Op die manier kan BZS op een lucratieve manier een bekendmaking doen.

Webbanner VoetbalJournaal Robey-sportswear-teamkleding-teamwear

Gedeeld enthousiasme

De twee heren waren niet de enige met een enthousiaste reactie: “De positieve feedback van de deelnemende teams en het enthousiasme bij de bezoekers gaf aan dat het toernooi mogelijkheden heeft.” Een fijn vooruitzicht voor de vereniging, wetende dat dit ook deelnemers naar je toe kan trekken. Toch waren ze van plan wel iets aan te passen. “Dat er een vervolg zou komen was dan ook al snel duidelijk, maar er werd een belangrijke beslissing genomen. In het vervolg zal de BZS Trophy door het leven gaan als een U16 toernooi en daarmee wordt het voor de clubs ook voorzien in een leeftijdscategorie, waarvoor weinig tot geen toernooiaanbod is. Bovendien wordt het een tweedaags evenement met een uniek toernooischema, waarbij ieder team, ook na een slechte eerste toernooidag, nog steeds in de race is voor de titel”, vertelt Van Stijn.

Datum

“De BZS Trophy U16 zal dit jaar plaats vinden in het weekend van 20 en 21 augustus. Twee dagen lang zijn de toppers van de toekomst aan het werk te zien in Beusichem, hoe mooi is dat. Zowel Nederlandse als buitenlandse toptalenten komen naar de BZS Trophy en zullen zich tonen aan het Betuwse publiek. Het toernooi zet niet alleen de club, maar ook Beusichem, de omliggende dorpen en de gemeente Buren op de kaart. Het is een absolute trekpleister met een geweldige uitstraling”, aldus Van Stijn. Toch heb je tijdens een toernooi meer nodig dan alleen enthousiasme. “Uiteraard kan een dergelijk toernooi niet zonder vrijwilligers en sponsoren. Onze dank aan hen is dan ook zeer groot en we hopen dat deze groepen alleen maar zullen toenemen. Iedereen die bij de BZS Trophy wil behoren of onderdeel of haar steentje wil bijdragen is van harte welkom. Met het prachtige deelnemersveld van dit jaar is weer een volgende stap gezet. Laat dit wederom een stap voorwaarts zijn en het fundament worden voor een jarenlange traditie van een toernooi met internationale toptalenten in Beusichem. Wellicht schitteren dan op het WK 2030 de eerste talenten die tijdens de BZS Trophy U16 actief waren.

Klik de link voor een recent artikel over BZS