gerdjan-hooijmans

Gerd-Jan Hooijmans is en 19 jarige centrale verdediger van VV DSC. Hij heeft heel de jeugdopleiding bij de club doorlopen en sinds twee seizoenen speelt hij in het eerste elftal. In de jeugd hebben ze altijd een hechte band gehad en dat is nu in het eerste niet anders.

HappyPoint_desinfectie

Net als elke andere voetballer vind Gerd-Jan het jammer dat er niet meer gevoetbald kan worden. “Het is heel erg jammer dat deze maatregelen over de gehele breedte van de samenleving genomen moeten worden. Als voetballer wil je graag, zeker op deze leeftijd, zoveel mogelijk wedstrijden spelen. Ook voor de mensen langs de lijn blijft het een vervelende periode. Voor veel van onze volgers staat het potje op de zondagmiddag toch centraal en dat zit er helaas nog even niet in. Dit neemt niet weg dat ik begrijp dat deze keuzes gemaakt moeten worden. De situatie waarin we ons als maatschappij in bevinden is erg uitzonderlijk en als we als amateurvoetballers en verenigingen op deze manier een bijdrage kunnen leveren om zo goed mogelijk met deze crisis te dealen, doe ik daar graag aan mee”.

Het seizoen was ondanks alles toch prima van start gegaan. “Na de coronastop stonden we op plek 3 in de 3e klasse zondag C. Dit seizoen hebben we een prima voorbereiding weten neer te zetten. De eerste competitiewedstrijd werd gewonnen maar helaas gingen we in de tweede competitiewedstrijd bij SCG’18 wel onderuit. Dit was tevens ook de laatste wedstrijd die we gespeeld hebben. Ik ben benieuwd hoe de KNVB het gaat aanpakken. Een halve competitie ligt denk ik het meest voor de hand, al zou ik de competitie helemaal afmaken door wat langer door te voetballen of met een druk programma te werken ook zeker niet erg vinden. Half januari starten is wel het streven nu en ik denk dat iedereen hoopt dat dat haalbaar is. Voor ons als DSC is het een uitdagende competitie met bekende en minder bekende tegenstanders. Ik denk dat we met deze groep een mooie reeks wedstrijden kunnen gaan neerzetten”.

Hij houdt zich naast het voetbal fit door middel van andere sporten. “Hardlopen en tennissen zijn naast voetbal wel sporten die ik graag doe. Zeker in deze tijd, waarin sporten in teamverband lastig is, moet je jezelf toch op andere manieren fit houden. Paddel is ook wel een leuk spelletje met veel snelheid en vlugge punten. Daar houd ik me ook wel mee bezig. Ik denk dat Jordy de Wit en Roy van Beurden tot de meest fitte spelers behoren. Jordy loopt veel en als ik in de gym ben is Roy er eigenlijk ook altijd. Hij fitnest meerdere keren per week en appt regelmatig om even een potje te ballen. Dan weet je eigenlijk wel dat het met de fitheid goed zit. Dit is toch voor iedereen anders. Ik denk dat iedereen zelf moet ondervinden wat voor hem of haar het beste werkt. Onze trainers houden gelukkig wel contact met ons als spelersgroep. Zo blijf je toch betrokken bij het spelletje en word je extra uitgedaagd om fit te blijven. Matthijs de Ligt is denk ik wel een speler om naar op te kijken. Met zijn harde werk in combinatie met talent behoort hij tot de wereldwijde topverdedigers. De enorme drive en discipline hebben hem zo ver gebracht. Daar is in mijn ogen een goed voorbeeld aan te nemen”.

Klik hier voor meer informatie over VV DSC