Drie generaties van de familie Van Arkel zijn nu lid van SVW. Michael, Dick, Leandra en Kyanos. Michael is de vader van de laatste twee en Dick is hun opa. Allemaal zijn ze op vroege leeftijd begonnen bij SVW en daar hebben ze nooit spijt van gehad.

banner_koningsport_small_VJ

Wij vroegen aan alle vier de personen om zich even kort voor te stellen. “Dick van Arkel, 71 jaar. Eigenlijk al met pensioen, maar toch weer een paar ochtendjes aan het werk als bezorger bij Bakker Bas. Op mijn 10e werd ik lid van SVW bij het allereerste pupillenelftal van SVW ooit, dus nu al 61 jaar lid. Voor de liefde heb ik een kort uitstapje gemaakt naar Herovina, maar verder altijd bij SVW gevoetbald en altijd lid gebleven. Bij SVW speelde ik 1e klasse Dordtse Bond met SVW-3, spelend tegen standaardteams”.

“Michael van Arkel, 44 jaar, getrouwd en twee kids. Werk bij een Duits bedrijf Rutronik (elektronica) als Account Manager. Uiteraard bij SVW begonnen, toen ik 5 was. Op 11-jarige leeftijd voor Willem II gekozen. Na meerdere  knieoperaties op mijn 16e gekozen voor mijn studie en terug te gaan naar SVW, waar ik debuteerde in de Zondag-1. Twee keer een uitstapje gemaakt van 1 seizoen (Achilles Veen en Unitas-zondag) om uiteindelijk terug te keren bij de Streepjes”.

“Leandra van Arkel, 11 jaar, en dit jaar begonnen op het Fortes Lyceum. Dit is mijn derde seizoen bij SVW, eerst bij de jongens en nu bij de MO13-1. Net als opa en papa ben ik groot fan van AJAX”. “Kyanos van Arkel, bijna 9 jaar en dit is ook mijn derde seizoen bij SVW. Zit nu in de JO10-1. Zit in Groep 6 van De Regenboog en net als de rest ook fan van AJAX”.

Nu iedereen zich heeft voorgesteld, mochten de familie leden elkaars slechte en goed kwaliteiten benoemen. Eerst was het de beurt aan Dick. “Michael is heel sociaal en kan slecht tegen onrecht, in de sport altijd een winnaar geweest. Hij kon wel slecht tegen zijn verlies. Leandra is heel sportief, toegankelijk naar andere personen. Kyanos is een heel lieve jongen en graag erg actief met opa. Als opa ben ik zo trots op de kids, kan weinig slechte eigenschappen verzinnen en geniet volop van hen”.

Michael heeft zeker wel ‘slechte’ kwaliteiten over zijn kinderen. “Mijn vader staat altijd voor iedereen klaar en is nooit te beroerd om iemand te helpen. Erg sociaal betrokken en houdt net als mij erg van gezelligheid. Soms is hij wat eigenwijs, maar dat zeggen ze over mij ook. Leandra vindt familie erg belangrijk. Ze is erg betrokken en doet het super. Sociaal, sportief, lief. Kan soms wel kattenkoppen en ’s avonds is ze niet naar bed te krijgen. Kyanos is een lief ventje met erg veel humor. Altijd geintjes uithalen. Erg actief ook. Alleen in een klierbui af en toe niet te houden”.

Ook de jonge spelers van SVW hebben een sterke mening. “Opa staat altijd voor ons klaar en voor anderen. Hij is erg ondernemend met ons en regelt veel uitjes. Hij is nog ontzettend fit en gaat gewoon nog met ons van de waterglijbaan. Papa is altijd bezig met ons en erg zorgzaam. Houden van een dolletje met elkaar. Soms is hij wel te vrolijk, als wij dat niet zijn”. Dick ziet een goeie toekomst voor zich voor zijn kleinkinderen bij SVW. Hij kijkt ook terug op een mooie carrière van zijn zoon. En voor Michael en zijn kinderen geld bijna hetzelfde. “Met zijn werk doet Michael het goed en heeft een mooie baan. Sportief ook mooie dingen meegemaakt, maar door omstandigheden (blessures en ernstige ziekte) wellicht meer kunnen bereiken. Dan de twee kleine. Ze zijn net begonnen uiteraard, maar maken allebei flinke stappen en zie hen groeien bij SVW”.

“Ik heb de vroegere jaren van mijn vader (Dick) niet bewust meegemaakt, maar recreatief stond hij nog aardig zijn mannetje en was hij nog bloedfanatiek. Kyanos en Leandra. Nog een kortere ‘carrière’ uiteraard, maar vind het belangrijk dat ze plezier hebben en de ruimte krijgen zich te ontwikkelen. Dat doen ze goed, dus ben trots op hen”.

“Helaas hebben we opa nooit zien voetballen, maar weten we wel dat hij erg gek is op het spelletje en heeft ons ook nog weleens training gegeven. Ook de goede jaren van papa hebben we niet meegemaakt en hem alleen zien voetballen in een lager elftal met vrienden. Maar we weten wel dat hij veel mooie dingen heeft meegemaakt wat we met krantenknipsels hebben gelezen”.

Alle vier leden van SVW hebben veel hoogtepunten en een paar dieptepunten bij de club. Dit zijn die van Dick en daarna die van Michael.  “Een hoogtepunt is zeker dat ik tot Erelid ben benoemd bij SVW. Uiteraard de kampioenschappen met SVW en de beroemde lustrumfeesten in een grote feesttent elke 5 jaar. Dieptepunt dat het water bij SVW financieel tot aan de lippen stond en ons bestaan bedreigd werd. Gelukkig is SVW een sterke club met een grote achterban en hebben we dat ook overleefd”.

“Met de SVW E-jeugd zijn we Nederlands kampioen 4-4 geworden in Zeist, geïntroduceerd door Rinus Michels om straatvoetbal terug te brengen. Uiteraard de vele kampioenschappen op het veld en de zaal (tegenwoordig Proxsys Cup). Ook in de jeugd enkele interlands gespeeld bij het Nederlands Elftal O14 en O15. Minder genoten van enkele degradaties uiteraard en de knieoperaties, die mij ook langere periodes uit de running hebben gehouden”. De kinderen hebben natuurlijk nog niet veel meegemaakt bij SVW. Maar gelukkig genoeg om te vertellen. “Leandra: hoogtepunt is dat we met de meiden zoveel plezier hebben en gaan dit jaar erg goed qua prestaties. Dieptepunt is dat we bij de jongens veel verloren en heb een keer een meisje een lichte hersenschudding bezorgd door een bal tegen haar hoofd te schieten. Kyanos: Mijn hoogtepunten zijn dat we kampioen zijn geworden en diverse toernooien hebben gewonnen. Jammer is wel dat al een paar keer jongens zijn vertrokken”.

Wat maakt SVW eigenlijk zo speciaal en uniek? “De saamhorigheid is erg groot bij SVW. Bij wedstrijden van het eerste zie je veel SVW-ers langs de lijn, ook in mindere tijden. SVW heeft een mooie en lange historie, is van oudsher een echte volksclub en dat zie je nog steeds terug binnen de club. Binnen de club zie je nog veel echte SVW-families, die nog erg betrokken zijn en SVW zien als hun tweede thuis. Gezelligheid staat bovenaan en het mooie is dat iedereen gelijk is bij de club. Het mooie is dat bijna iedereen elkaar kent en we hebben zo veel vrienden leren kennen. Vaak kijken we ook bij elkaars wedstrijden. Er wordt ook wel veel georganiseerd voor de jeugd naast het voetbal”.

Als laatste vraag stelde we de vraag: waar denk je dat de andere persoon over 10 jaar staat? Dick: “Dat Michael en de kleinkinderen nog veel plezier mogen beleven bij onze mooie club in welke hoedanigheid dan ook. En als gezin goed voor elkaar blijven en ze een mooie toekomst tegemoet gaan”.

Michael: “Uiteraard hoop ik dat mijn vader in goede gezondheid nog veel plezier mag beleven aan zijn cluppie en we nog vele uitjes met elkaar hebben. Belangrijkste voor de kids is dat ze blijven genieten van wat ze doen, dat ze zichzelf blijven en dan komt het allemaal wel goed”.

Leandra en Kyanos: “Hopelijk is opa dan nog net zo fit dat we veel met hem kunnen blijven doen. Papa zal dan wel gestopt zijn met voetballen, maar dan zal hij zeker onze grootste supporter zijn”.

Meer informatie over SVW? Klik hier
Klik hier voor een ander artikel over SVW