Snel, goed schot, goede actie én doelgericht. Voor Smitshoek was Jurrien Reineta na zijn terugkeer uit Engeland, waar hij deel uitmaakte van de Nike Academy, de gedroomde rechtsbuiten.

Maar in het collectief van Smitshoek was het spel van de 24-jarige Barendrechter enige tijd ‘too much’. Of beter gezegd: ‘too little’. In zijn drang naar voren wilde hij zijn verdedigende taken nog wel eens vergeten. De Jurrien Reineta van dit seizoen is als voetballer een stuk volwassener. “Soms is het goed dat je als speler een spiegel krijgt voorgehouden”, reageert hij. “Medespelers vonden dat ik te veel oog had voor het aanvallen en niet hielp bij meeverdediging. Daar zat wel wat in.”

Het drong pas goed tot de rechtsbuiten door toen hij op het matje moest komen bij trainer Richard Middelkoop. “Die heeft duidelijk gemaakt dat ik dingen in mijn spel moest veranderen. Als dat niet zou gebeuren, zou ik mijn basis plaats kunnen verliezen. Als de trainer die boodschap afgeeft moet je daar iets mee. Dat heb ik ook gedaan. Het heeft mijn ogen geopend. Ik weet ook dat het niet alleen om doelpunten maken of het geven van assists gaat. Ik moet mijn verdedigende taken doen.”

Meer informatie over VV Smitshoek? Klik hier.
Klik hier voor de volledige krant van Barendrecht.