jay-fernandes-furtado

Jay Fernandes Furtado (15) is een jeugdspeler van SBV Excelsior. Hij speelt nu al ruim 10 jaar bij de club. Ook zijn oudere broer heeft bij de Rotterdamse club gevoetbald. Hij is een aanvaller die het liefst in de spits speelt.

cathay_internetbalk_v2

Jay begon dus al op hele vroege leeftijd met voetballen bij Excelsior. “Ik begon als kleine jongen bij de club. Ik voetbal hier nu al 10 jaar en dat heb ik altijd met veel plezier gedaan. Ik woon zelf ook in Rotterdam dus het is ook nog eens fijn dat ik zo dicht bij huis kan spelen. Ik heb aan de Excelsior familie tot nu toe ook veel vrienden overgehouden waar ik veel aan heb. Ik ben een aanvaller die het liefst wel in de punt van de aanval speelt. Ik scoor graag en vaak ook makkelijk”.

Voor dit seizoen heeft de voetballer een duidelijk doel voor ogen. “Ik hoop dit seizoen nog veel doelpunten te mogen scoren, belangrijk te zijn voor het team en misschien een sterker rechterbeen creëren. Als aanvaller is dat belangrijk zodat je niet steeds eerst naar je goede been moet draaien. Mijn doel is om twintig goals te scoren en ongeveer tien assists te geven met Excelsior dit seizoen. Een spitsen voorbeeld voor mij is Ronaldo Lima. Hij is de perfecte spits. Hij is tweebenig, lenig, een pure killer en hij heeft veel overzicht”.

Nationaal en internationaal heeft Jay successen behaald met Excelsior. “Het ging tot nu toe dit seizoen prima, ik pik mijn doelpuntjes mee en ik geef steeds meer assists. Ik kan nog wat beter werken aan mijn overzicht in de eindfase en het druk zetten op de inschuivende centrale verdedigers van de tegenstanders. Eén van mijn hoogtepunten in mijn tijd bij de club is dat wij een internationaal toernooi wisten te winnen. Naar mijn mening wonnen we dit toernooi ook dik verdiend. Ik ben nog jong dus echte dieptepunten heb ik nog niet gehad. Overigens heb ik wel een periode gehad van negen wedstrijden waarin ik niet scoorde. Als spits wil je dit natuurlijk niet hebben”.

Jay kan bijna niet uitleggen wat voetbal voor hem betekent. Zo belangrijk is het ‘spelletje’ dus voor hem. “Ik kan bijna niet uitleggen wat voor voetbal voor mij betekent, voetbal is gewoon alles voor mij. Ik ben simpelweg gewoon gek op het spelletje. Ik waardeer dan ook de mensen die werken bij de club, met in het bijzonder de trainer. Hij is iemand die altijd het beste uit zijn spelers probeert te halen en zich meer als een vriend opstelt dan als een trainer”.

Klik hier voor meer artikelen over Excelsior Rotterdam
Klik hier voor meer informatie over Exceslior Rotterdam