Voetbal is voor Nick broeders belangrijk. Hij geniet ervan om samen met zijn vrienden het mooie spelletje te spelen. Na de wedstrijd blijven ze altijd lekker hangen om een biertje te drinken. Naast het voetballen vindt hij motorrijden en barbecueën leuk.

HappyPoint_desinfectie
Nick Broeders is gestart als kabouter bij de Veerse Boys. “Ik heb alle jeugdelftallen doorlopen en mocht op mijn 15de mijn debuut voor de hoofdmacht maken”. Na leuke jaren bij de Veerse Boys kreeg Broeders de kans om op 18-jarige leeftijd naar NAC Breda te gaan. “Helaas was ik te slecht voor de Bredase club. Ik keerde terug naar Veerse Boys wat vervolgens fuseerde met Good Luck tot RFC”.

De hoogtepunten voor Broeders zijn het kampioenschap in de vierde klasse en zijn debuut op 15-jarige leeftijd in de hoofdmacht. “Ik mocht debuteren terwijl trainer Jose van de Ven mij nog nooit had zien voetballen”. Het dieptepunt in zijn carrière was het aanstellen van ex-trainer Arie Boonstoppel. “Ik was mede verantwoordelijk voor het binnenhalen van de trainer en heb hier tot te dag van vandaag spijt van”. Door deze beslissing werd team benadeeld.

Melvin Blankers is de voorbeeldvoetballer voor Broeders. “De combinatie van zijn geweldige lange trap en het behouden van overzicht is iets waar ik als kleine jongen van de droomde”. Ondanks dat Broeders deze eigenschappen niet beschikt , blijft het voor hem een genot om naar Blankers zijn kwaliteiten te kijken. Het elftal neemt voor de wedstrijd een schepje pre-workout van Joel Beukers om optimaal te presteren.

Broeders vindt het lastig om één persoon te wijzen die heel veel betekent voor de club. “Er zijn heel veel mensen die zich de hele week inzetten voor RFC”. Een paar in het bijzonder omdat ze dicht bij de hoofdmacht staan. “Andre van de ajaxbroek, Martin Hooipin, Sander de Boer en Piet Damen”. Deze mannen zorgen voor alle andere aspecten naast het voetbal op de zondag.

“Helaas is het huidige seizoen afgelopen door het virus. We waren ongeslagen in de competitie dus is het extra jammer dat het is stilgelegd”. Het team hoopt volgend seizoen het kampioenschap te pakken met versterking Jari Langermans. Het vorige seizoen zijn er ook nog spelers bijgekomen Che, Crea en Ibbi.

Klik hier voor meer artikelen over RFC.
Klik hier voor meer informatie over RFC.