Stefan van Huizen is een kind van de club. De centrale verdediger speelt al heel zijn leven bij FC Right-Oh. Op zijn 16e heeft hij zijn debuut mogen maken en speelt momenteel al voor het 11e seizoen in de hoofmacht.

HappyPoint_desinfectie
Van Huizen speelt al heel zijn voetbalcarrière bij FC Right-Oh. “Ik speel nu al ongeveer 24 jaar bij deze mooie club”. De verdediger werd in de B-jeugd opgeroepen om voor het eerste elftal te gaan spelen. “Toen ik die kans kreeg, heb ik die gelijk aangepakt. Tot de dag van vandaag speel ik daar nog steeds”.  Naast het voetballen in de hoofdmacht is Van Huizen ook actief als vrijwilliger in de financiële commissie van de club. In zijn vrije tijd brengt hij graag tijd door met zijn 3-jarige dochter.

Aangezien Van Huizen al heel zijn leven aan het voetballen is, is de sport heel belangrijk voor hem. “Het sociale aspect vind ik het belangrijkste. De vereniging draait om meer dan alleen sport”. Voetbal verenigt mensen en brengt saamhorigheid met zich mee. “Deze gezelligheid vind je nergens anders en je voelt je ook als een soort onderdeel van een gemeenschap”.

De promotie naar de derde klasse is het ultieme hoogtepunt in Van Huizen zijn carrière. “Ik heb mogen meemaken om voor het eerst in de clubgeschiedenis te promoveren naar deze klasse. Dit is echt het mooiste wat ik heb meegemaakt bij de club”.  Het corona virus is voor de verdediger het dieptepunt. “We kunnen al een jaar niet meer normaal voetballen in competitieverband en dat is heel jammer”.

Fit worden en alle corona-kilo’s kwijtraken is voor Van Huizen zijn doel. “Nu ik wat ouder begin te worden, merk ik dat op gewicht blijven steeds minder vanzelf gaat.” De verdediger moet er echt iets voor doen om op gewicht te blijven. “Aangezien ik nu door corona al een hele tijd niet heb kunnen voetballen, ben ik gaan merken dat ik minder fit ben”.

De verdediger verwacht niet dat er huidig seizoen nog in competitieverband gespeeld gaat worden. “Het is heel jammer maar we moeten het naar mijn mening ook nog niet willen. Voor nu mogen we blij zijn als iedereen met zijn of haar eigen team weer het veld op mag”. De toekomst voor FC Right-Oh ziet er rooskleurig uit. “Er is een nieuwe lichting met veel potentie en ik hoop dat we met de club daar nog de vruchten van mogen plukken”.

Klik hier voor meer artikelen of FC Right-Oh.
Meer weten over FC Right-Oh? Klik hier.