niels-wassink

Niels Wassink is een jeugdspeler van ZVV Pelikaan en hij speelt hier al heel zijn leven. Niels is al op zijn derde begonnen bij de club en speelt al zeven jaar in de selectie. Hij was eigenlijk te jong om op voetbal te gaan, maar hij mocht uiteindelijk toch mee doen. Nu speelt Niels in het eerste elftal van de jo15.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

Niels is nog jong maar hij heeft wel duidelijke plannen. “Eigenlijk was ik nog iets te jong toen ik op voetbal wilde, maar omdat ik het zo graag wilde, mocht ik van de trainers Rob en Dennis toch al meevoetballen. Na de kabouters ben ik naar de F’jes in de selectie gaan voetballen. Ik hoop nog zo lang mogelijk in de selectie te blijven spelen, omdat daar wel fanatieker wordt gevoetbald dan in een niet selectie elftal. Ook als ik bij de senioren kom te voetballen, hoop ik nog een aantal jaren in de selectie te kunnen en te mogen blijven voetballen”.

Het spelen van veel wedstrijden is belangrijk voor je ontwikkeling, zeker bij de jeugd. “Het seizoen is als een normaal seizoen begonnen met veel trainen en wedstrijden spelen. Door het toenemen van het aantal corona besmettingen, werden er vanaf oktober geen wedstrijden meer gespeeld, waardoor we eigenlijk alleen maar konden trainen en wedstrijden spelen tegen je eigen club. Dit vind ik erg jammer, want juist het spelen van echte wedstrijden maakt voor mij het voetballen erg leuk en je leert er ook veel van”.

Mijn hoogtepunt was toen ik kampioen werd met de kabouters. Een ander hoogtepunt is dat ik een doelpunt maakte vanaf de middenlijn, dat is altijd iets speciaals. Dat ik aan het einde van vorig seizoen en in dit huidige seizoen heel weinig wedstrijden kan spelen door corona is voor mij een dieptepunt. Ik hoop nog zo lang mogelijk in de selectie te blijven voetballen en meer hoogtepunten te bereiken. Als dit niet meer kan, wil ik nog zo lang mogelijk blijven voetballen in een team met vrienden”.

Diego Maradonna is mijn favoriete voetballer. Dit vanwege zijn spel overzicht, zijn dribbeltechniek en het gemak waarmee hij eenvoudig meerdere spelers voorbij kon spelen. En ook omdat hij naast het veld zichzelf niet boven anderen plaatste en om de passie waarmee hij voetbalde. Ik waardeer binnen de vereniging vooral alle vrijwilligers die hun vrije tijd geven aan de club en altijd hun best doen om iets mooi van Pelikaan te maken. Ik vind voetballen belangrijk omdat ik na school, waar ik vooral mijn hoofd moet gebruiken, rust kan krijgen tijdens het voetballen. Door te voetballen kan ik bewegen en lol hebben met mijn teamgenoten en trainers van Pelikaan”.

Meer informatie over ZVV Pelikaan? Klik hier.
Klik hier voor een ander artikel over ZVV Pelikaan.