koen-dejong

Koen de Jong is een 20 jarige voetballer van ZVV Pelikaan. Tot zijn tiende heeft Koen bij VV Groote Lindt gespeeld, waarna hij naar Pelikaan vertrok. Dit jaar is zijn tweede seizoen in de selectie, maar zijn debuut in het eerste moet nog komen.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

Koen is begonnen bij Groote Lindt maar na een aantal jaar ging hij toch naar Pelikaan. “De keuze om bij Groote Lindt te gaan voetballen was eigenlijk omdat daar een aantal vrienden voetbalden. Een andere reden was omdat Groote Lindt een kleinere club was vergeleken met Pelikaan. Dat leek mij toen fijner om te beginnen. Ik ben toen in de d’tjes overgestapt naar Pelikaan, omdat ik eigenlijk op een iets hoger niveau wilde gaan voetballen met betere spelers. Vanaf daar heb ik telkens in de selectieteams gespeeld. Uiteindelijk ben ik na de jo19-1 op mijn 18e naar Pelikaan 2 gegaan. Daar heb ik in de eerste helft van het seizoen vooral veel geleerd. Maar ik heb ook veel op de bank gezeten door een knieblessure aan het begin van de voorbereiding. Hierdoor had ik een achterstandje op de rest en heb ik in het begin met het derde meegedaan om minuten te maken.”

Voordat Koen overstapt naar een ander team wilt hij eerst nog dingen bereiken met het tweede. “Ik wil mij eerst nog verder ontwikkelen bij Pelikaan 2. Het is een heel leuk en gezellig team en de kwaliteit van de groep is ook nog eens hoog. Als ik over een paar jaar er misschien klaar voor ben om mee te doen met Pelikaan 1 zou dat natuurlijk heel leerzaam zijn. Ik wil ook wel graag meemaken hoe het is om op het hoogste niveau van Pelikaan te voetballen. Voor nu is mijn ambitie om in ieder geval vaste basisspeler te worden bij Pelikaan 2 en om een keer kampioen te worden”.

Pelikaan 2 was het seizoen goed begonnen. “Het huidige seizoen gaat eigenlijk super goed. Ondanks dat we niet zoveel hebben kunnen voetballen staan we met Pelikaan 2 bovenaan in de Hoofdklasse met 12 punten uit 4 wedstrijden. Ook in de beker zijn we door naar de volgende ronde en we zijn heel de voorbereiding ongeslagen. Persoonlijk gaat het ook goed, ik heb alle wedstrijden mogen spelen en ik voel me fit. Toen we te horen kregen dat we geen wedstrijden meer mochten spelen zijn we doorgegaan met trainen voor hoe ver het kan.  Dat begon de laatste maanden wel saai te worden aangezien je met maximaal vier en dan weer maximaal twee mensen in een groepje mocht trainen”.

In zijn tweede jaar van jo19 speelde Koen in een team met weinig motivatie. “Ik ben eigenlijk nog op zoek naar een echt hoogtepunt bij Pelikaan zoals kampioen worden. Naast een paar gewonnen bekertoernooitjes als afsluiting van het seizoen hebben we nog niet een grote prijs gepakt. Mijn hoogtepunt is dan denk ik toch het in één keer doorstromen van de Jo19-1 naar pelikaan 2. Mijn dieptepunt is toch wel het tweede jaar van de JO19-1. Dit seizoen was een seizoen om voetballend gezien snel te vergeten. Dit kwam vooral omdat de motivatie van een aantal teamgenoten de tweede helft van het seizoen gewoon verdwenen was. Er waren dagen dat we maar met zijn vieren op de training aankwamen en dat als JO19-1 is natuurlijk een schande”.

Als verdediger verwacht je dat zijn voorbeeld ook een verdediger is, maar niets is minder waar. “ Mijn voorbeeldvoetballer is Messi, ook al ben ik zelf verdediger. Ik heb ik de afgelopen jaren met veel bewondering naar deze voetballer gekeken. Hij heeft gewoon dingen gedaan die niemand anders zou kunnen doen en dan met name de briljante acties, vrije trappen en goals. Die dingen maken dat Messi voor mij ook de beste voetballer is die ik ooit heb zien voetballen”.

Voetbal draait niet alleen om de sport voor Koen. “Op dit moment is voetbal belangrijk voor mij om sportief bezig te zijn en naast mijn studie lekker vrij op niveau te kunnen voetballen. Ik vind de teamsport ook heel erg belangrijk en leuk. Met ons huidige team heb ik gewoon weer heel veel plezier in het voetbal. Voetbal draait niet alleen om het voetballen zelf, maar ook om de hele sfeer eromheen zoals het blijven hangen met je team na een wedstrijd en met zijn allen gewoon gezellig te praten en een biertje te doen. Ik hoop daarom dat we dit ook snel weer mogen doen want dat maakt het voetbal juist zo leuk”.

Meer informatie over ZVV Pelikaan? Klik hier.
Klik hier voor een ander artikel over ZVV Pelikaan.