brabo-pelikaan

Brabo is een 50-jarige grensrechter en barmedewerker bij ZVV Pelikaan. Hij heeft zelf ook nog gevoetbald bij onder meer Boeimeer, de club waar hij is begonnen. De laatste acht jaar heeft hij in verschillende teams gespeeld van Pelikaan.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020Een tijdje geleden is Brabo begonnen bij de club en sinds dien is hij niet meer weg gegaan. “14 jaar geleden ben ik voor de liefde van Brabant naar Zwijndrecht verhuisd. Acht jaar geleden ben ik bij Pelikaan komen voetballen. Iedereen kreeg een bijnaam, en zodoende ben ik nu bekend als Brabo. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als heftruck chauffeur en in mijn vrije tijd probeer ik zoveel mogelijk iets te betekenen voor de club. Ik heb altijd al in de logistiek gezeten. Ik hoop in de toekomst bij mijn huidige werkgever, leidinggevende te worden van het magazijn”.

Ook bij Pelikaan zorgt de corona crisis voor problemen. “Helaas hebben wij ook te kampen met corona. En natuurlijk heeft dit ook voor Pelikaan financiële gevolgen. Maar door verschillende acties, zoals bierpakketten bestellen en challenges steunt iedereen de club een beetje. We zijn minder op de voetbal aanwezig, dus er is meer tijd voor je vrije tijd. Ik ga thuis lekker koken, met mijn vrouw uit eten, met vrienden afspreken of voetbal en darten kijken”.

Binnenkort staat hem weer een nieuwe uitdaging te wachten. “Tijdens mijn voetbalcarrière bij de Pelikaan was het kampioenschap in het seizoen 2014/2015 een mooi hoogtepunt. Aankomend seizoen ga ik een nieuwe uitdaging aan als vlagger bij Pelikaan 4. Hier heb ik erg veel zin in. Ik heb helaas ooit mijn voetbalseizoen moeten stoppen door onenigheid met iemand uit mijn team. Als je daar nu op terug kijkt is dat een dieptepunt”.

Contacten bij de club en het gevoel wat je daarvan krijgt is belangrijk voor Brabo. “Ik hoop dat ik met het vlaggen mooie en succesvolle jaren mag beleven bij Pelikaan. Na de wedstrijd altijd een biertje drinken met je team voor een goed teamgevoel deed ik vroeger graag. Voetbal is belangrijk voor mij. Ik vind het een leuk spel, je bent sportief bezig en het contact en teamgevoel vind ik erg leuk en belangrijk. Onze oud-voorzitter Hans is iemand die ik heel erg waardeer. Helaas is hij niet meer onder ons, maar hij heeft naar mijn idee heel veel betekend voor de vereniging”.

Meer informatie over ZVV Pelikaan? Klik hier.
Klik hier voor een ander artikel over ZVV Pelikaan.