angelique-versteeg

Angélique Versteeg is wedstrijdsecretaris bij ZVV Pelikaan al sinds 2004 betrokken bij de club. Ook haar zoons spelen bij de club en haar man is grensrechter bij het eerste. Een echt voetbalgezin dus. Ook organiseert Angélique het jaarlijkse jeugdkamp.

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

Als wedstrijdsecretaris bij Pelikaan neem je veel taken op je. “Privé ben ik werkzaam als financieel administratief medewerkster, daarnaast dus druk met het vrijwilligers werk als wedstrijdsecretaris. Ik zorg ervoor dat aan het begin van het seizoen de teams worden ingeschreven voor de competitie en koppel ik de teams in sportlink. Ik ben wedstrijdsecretaris van Pelikaan 1 tot aan de JO7 teams. Ook ben ik vraagbaak voor de trainers en leiders van de teams en zorg ik ervoor dat alle competitie en bekerwedstrijden op zaterdag op de velden ingepland worden en koppel daar ook de kleedkamers aan. Tevens heb ik contact met de KNVB als er een wedstrijd verzet moet worden of als er andere zaken spelen. De functie is zeer breed, zo spelen onze teams ook mee in de Voetbalrijnmond cup en ook daar zorg ik ervoor dat deze wedstrijden gespeeld kunnen worden”.

Het wedstrijdsecretaris leventje begint met kleine taken maar later worden ze toch wat belangrijker. “Mijn carrière verloop als vrijwilliger is heel divers. Ik ben begonnen met keuken diensten draaien, ontspanningscommissie, de jeugdactiviteiten, het mee helpen maken van de presentatie gids, en een stukje PR wat ik voor Pelikaan 1 jaren lang heb gedaan. Ook organiseer ik nog steeds het jaarlijkse kerst-rad, bij onze vereniging de Boutdag genoemd. Al met al dus altijd wel klaar gestaan daar waar nodig is en dat doe ik nog steeds en met veel plezier. Het blijft leuk om je in te zetten voor een vereniging waarbij het familie gevoel altijd aanwezig is. Ik hoop nog lekker bezig te blijven binnen de vereniging, en wie weet wat er nog voor functies er in de toekomst zullen komen”.

De ambitie is om de taak van wedstrijdsecretaris zo goed mogelijk uit te blijven voeren. In deze corona tijd is het maar stil met de werkzaamheden in deze functie, al kijk ik er nar uit als alles weer van start gaat. De communicatie met beide jeugdvoorzitters Wim Kuiters en John Mol als met de voorzitter Peter de Haas en voetbalzaken bestuurslid Ernst Stijnis zijn zeer goed. Ik kan bij hun altijd terecht mocht er iets niet goed lopen, dan wordt er gezamenlijk naar een oplossing gezocht. Dat werkt erg fijn. Vrijwilliger zijn is niet vrijblijvend, soms lijkt het wel een volledige baan. Vele wekelijkse uurtjes gaan er in het werk van wedstrijdsecretaris zitten. Maar ik vind het nog steeds leuk om te doen”.

Alles binnen de club ligt stil, op voetbalgebied dan. Dat is triest, we missen elkaar op zaterdag. Het afgelopen corona jaar hebben diverse vrijwilligers acties op gezet om zo toch een beetje met elkaar iets voor de vereniging te kunnen blijven betekenen, geld te genereren en met elkaar in contact te blijven. Een aantal acties waren de pelichallenge, de voetbaldagen voor de jeugd in Augustus, en onlangs is het Peli bietpakket geïntroduceerd en hebben we de Boutdag online gedaan. Laten we hopen dat we in 2021 weer het veld in mogen. Dat is toch wat we allemaal weer graag willen”.

Een plotseling overlijden bij de club zorgde voor veel gemis bij Pelikaan. “Mijn hoogtepunt is de organisatie van de jubileum wedstrijd tegen Sparta voor het 75 jarig bestaan. Maar ook de live uitzending 10 jaar geleden op Sport 1 nadat we de final fever hadden gewonnen. De kampioenswedstrijd van Pelikaan 1 werd live uitgezonden. Ik werd gebombardeerd als coördinator van dit hele gebeuren en dat was een geweldige dag voor Pelikaan. We wonnen met 4-1 van Streefkerk en promoveerde naar de tweede klasse onder leiding van Michel de Raad. Het plotselinge overlijden van Hans Kostense was voor mij een dieptepunt. In 2020 overleed hij na een kort ziekte bed en dat sloeg bij mij in als een bom. Ik had een zeer goede band met Hans, kon altijd bij hem terecht en ik mis hem. Wij waren elkaars sparringspartners qua Pelikaan. Wij kwamen er altijd samen uit”.

Vrijwilligers zijn een belangrijk onderdeel voor een voetbal club, zo ook bij Pelikaan. “Elke vrijwilliger draagt zijn steentje bij aan de vereniging, maar voor mij mag de onderhoudsploeg in het zonnetje gezet worden. Wim Monster, Gerard Plasier, Cor Gouloze, Cees Pruysen en de andere mannen die week in week uit alles weer picobello in orde maken. Zonder deze mannen zou het complex in verval raken. Daarnaast wil ik Meneer de Kreij ook even noemen, onze erevoorzitter die elke dag even langs het complex fiets. Toch even kijken of alles goed is en een glaasje water pakt voordat hij weer verder fietst”.

Voor Angélique is het niet het voetbal wat zozeer gemist word, de mensen erom heen juist wel. “Het contact met onze vrienden en teammaatjes en begeleiders dat is belangrijk, elkaar zien op zaterdag langs het veld is gewoon een gezellige bijkomstigheid. Maar wij merken dat we nu in coronatijd het voetbal niet zo zeer missen, we hebben ons prima vermaakt, al mag het voetbal nu wel weer beginnen”.

Meer informatie over ZVV Pelikaan? Klik hier.
Klik hier voor een ander artikel over ZVV Pelikaan.