Danyal (19) begon op zevenjarige leeftijd met voetballen bij VV Sliedrecht. Hij heeft hier eigenlijk altijd in de schaduwelftallen van de selecties gezeten, bijvoorbeeld de JO19-2. Op dit moment speelt Danyal in het twaalfde team van VV Sliedrecht. Hij is hier rechtsback. 

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020

We vroegen Danyal om zichzelf kort te introduceren. ”Ik ben Danyal Nikbin, 19 jaar oud. Ik studeer momenteel International Business op Hogeschool Rotterdam. Sinds 2 jaar ben ik begonnen met boksen en daarnaast vind ik het altijd nog leuk om samen met mijn vrienden te voetballen in ons vriendenteam.”

Nikbin zijn ambities zijn duidelijk. ”We gaan voor de titel in de competitie en de beker in de bekerpoule! Ik heb veel vertrouwen in ons team en weet dat wij de kwaliteiten bezitten om deze doelstellingen te behalen.”

Danyal verteld over het huidige seizoen. ”Het huidige seizoen gaat goed. We hebben in de voorbereiding een paar oefenwedstrijden gespeeld om onszelf klaar te stomen voor de competitie en bekerwedstrijden, dit heeft zeker geholpen. We begonnen met de bekerwedstrijden. Het was een spannende start omdat we tegen Peursum 3 gelijk hadden gespeeld. Ik had zo wel mijn zenuwen maar naar mate we de andere wedstrijden speelden, verdwenen deze zenuwen omdat ik zag wat voor kwaliteit wij leverden met ons team. Uiteindelijk zijn we met zeven punten doorgegaan in de beker. In de competitie hadden we ook een zeer goede start met zes punten uit twee wedstrijden. Helaas hebben we afgelopen week gelijk gespeeld tegen Oranje Wit, maar dit laten we in de toekomst niet meer gebeuren.”

Naast het voetbal is Danyal vooral bezig met de vechtsport. ”Boksen is een grote hobby van me geworden. Ik doe dit dan ook met twee andere vrienden uit het vriendenteam.”

Voorbeeldvoetballers van Nikbin spelen vooral op het middenveld. ”De voetballers waar ik veel naar kijk zijn : de Jong, Kante en de Bruyne. Allemaal zijn het fantastische spelers met een hele goede visie en pass. Ik vind het interessant om naar hun te kijken en soms in de wedstrijden dingen van hun ook uit te proberen.”

Klik hier voor meer informatie over VV Sliedrecht
Klik hier voor een ander artikel van VV Sliedrecht