DovenElftal

De 37-jarige Patrick Lanser van het Nederlands Doventeam zit niet stil. Als slechthorende speler van het team hoopt hij geld op te halen, zodat ze deel kunnen nemen aan de Deaflympics.

 De Olympische Spelen is bijna iedereen bekent mee, de Deaflympics is echter minder bekend. De Giessenburgse Patrick Lanser komt als slechthorende uit voor het Nederlands team. “Ik ben speler bij VVAC 4 en Zaalspeler bij SV Ommoord/OLDI 2 en alweer vijf jaar speler van het Nederlands Dovenelftal”, aldus Lanser. De 37-jarige vader van drie zoomt ook verder in op het aanstaande evenement: “In eerste instantie zouden de Deaflympics in 2020 gehouden worden. Door een geplande operatie wist ik niet zeker of ik mee kon doen, dus had ik aangegeven niet beschikbaar te zijn. Ik baalde hier echt van want dit was mijn laatste kans op het toernooi. Toen kwam corona om de hoek kijken en werden de deaflympics verzet naar 2022. Dat gaf mij voldoende tijd om te herstellen.

Het doel

Om deel te nemen aan de Deaflympics, is helaas nog niet zo makkelijk. “We hebben negentigduizend euro nodig om het rond te krijgen, waar inmiddels de helft van is opgehaald. Zelfs Virgil van Dijk en een Rotterdamse ondernemer hebben ons geholpen”, vertelt Patrick. Dat is een flinke kluif om bij elkaar te verzamelen, gelukkig zijn ze al wel goed op weg. Als team willen ze uiteraard zo ver mogelijk komen tijdens de Deaflympics, maar daar kunnen ze alleen komen met hulp.

XtraParts_251875_OnlineBanner_VjDordrecht_voorjaar2021

Verdiend geplaatst

Het team heeft al wat winst achter de rug, dat kan hen dan ook zeker helpen tijdens het evenement. “De gewonnen play off wedstrijd tegen Zweden afgelopen oktober. Zodoende kwalificeerde we voor de deaflympics. Als team zijn we daarbij van de 21ste naar de zevende plek op de wereldranglijst geklommen na de kwalificatiewedstrijden tegen België, Duitsland en Zweden”, zegt Lanser. Dat is dan ook niet niks om als ploeg te bereiken, daarom vult hij ook aan: “Deze groep heeft het gewoon verdient om naar de deaflympics te gaan! Niet meegaan betekend dat alles voor niks is geweest.”

Helpen

Het team heeft dus geld nodig om Nederland te kunnen vertegenwoordigen op de Deaflympics. Het vindt plaats in Caxias do Sul in Brazilië, een redelijk verre reis. Helaas brengt dat ook flinke kosten met zich mee. Toch kan je er wat aan doen, namelijk een kleine donatie doen. “Of je kunt een shirt of hoodie kopen waarvan een gedeelte van de opbrengst voor het NDE is”, vertelt Patrick. Dat kan je doen via Klupp Sportswear 

Het kan ook via de doneer actie, iedere euro draagt bij aan het uiteindelijke doel, de Deaflympics.