Wout Ooms verlengde onlangs zijn contract bij SVS met één seizoen. Dat betekent dat de oefenmeester uit Rotterdam komende zomer zijn zesde jaar ingaat op sportpark Schenkel in Capelle aan den IJssel.

Wout Ooms verlengde onlangs zijn contract bij SVS met één seizoen. Dat betekent dat de oefenmeester uit Rotterdam komende zomer zijn zesde jaar ingaat op sportpark Schenkel in Capelle aan den IJssel. “Het gevoel is nog goed, er was geen enkele reden om niet bij te tekenen”, aldus Ooms.

Ooms, die bij stadgenoot Capelle als voetballer furore maakte, begon bij SVS toen het nog vierdeklasser was. Inmiddels komen de blauw-witten uit in de tweede klasse. “Van het elftal waarmee ik destijds begon zijn nog vijf, zes jongens over. Het team is eigenlijk constant ververst. Ik zit dus niet al jaren tegen dezelfde gezichten aan te kijken, andersom geldt dat ook.”

De ontwikkeling van SVS, met twee promoties in de afgelopen vier jaar, speelt een belangrijke rol in het lange dienstverband van Ooms. “We hebben de afgelopen jaren grote stappen gezet. Iedere keer proberen we onze grenzen te verleggen. Voor mij persoonlijk is het heel belangrijk dat ik bij SVS perfect kan werken. De lijntjes zijn kort, ik heb maar met drie, vier mensen te maken. Bij een andere club moet je maar afwachten wat je krijgt.”

“Daar komt bij dat ik op fietsafstand van de club, net over de grens van Rotterdam, woon. Eén van mijn dochtertjes speelt tegenwoordig ook bij SVS. Allemaal zaken die je meeneemt bij een besluit om door te gaan.”

Bovendien is er voor Ooms, als hij op een hoger niveau zou willen werken, de belemmering dat hij niet in het bezit is van het TC1-diploma. “Daardoor ben ik niet echt interessant voor een eersteklasser. Ik zie een club mij niet zo snel aannemen en zeggen ‘Wout, wij betalen je TC1 wel’.”

De belangrijkste reden om bij te tekenen bij Sport Vereniging Schollevaar is echter dat hij het naar zijn zin en doorgroeimogelijkheden ziet. “We spelen dit seizoen voor het eerst in de tweede klasse. Het doel is om een stabiele tweedeklasser te worden. Daar gaat een paar jaar overheen.”

De resultaten stemmen Ooms in ieder geval tot tevredenheid. Tenminste, tot de winterstop. “We hadden halverwege twintig punten, nu, vijf wedstrijden verder, staan we op 23. We zitten in een wat lastigere fase.”

Eén van de oorzaken is dat SVS moeizaam scoort. “Joran van Opstal is geblesseerd en Anthony Schoenmakers, onze andere spits, heeft het lastig. Dat is niet gek, want we spelen tegen betere tegenstanders dan in de derde klasse. In balbezit kunnen we zeker nog groeien, over de ontwikkeling op andere vlakken – mentaal en organisatie – ben ik weer tevreden.”

Dertig punten moet volgens Ooms genoeg zijn voor handhaving. “Hoe eerder we die binnen hebben, hoe beter”, aldus Ooms, die, achter de schermen, alweer druk bezig is met de  samenstelling van zijn selectie voor volgend seizoen. “Twee jongens vertrekken en één stopt. Daar krijgen we vier spelers voor terug. Eén van hen is Raymond Lingen van Victoria’04. Ik kan die jongens geen vergoedingen bieden – daar doet de club niet aan – maar wel gunstige voetbalvoorwaarden.”