charlois-vr1-zuidland-vr1

Na een lange periode zonder voetbalwedstrijden werd er dit weekend eindelijk weer gevoetbald door de vrouwen van sv Charlois, thuis tegen 2e klasser Zuidland werd er met 3-0 gewonnen.

Verrassend begin
sv Charlois begon zoals afgesproken wat afwachtend aan te wedstrijd en liet Zuidland op eigen helft opbouwen. Al snel werd duidelijk dat Zuidland de openingen niet kon vinden en het vertrouwen groeide snel bij Charlois. Dit leverde al snel resultaat op na balverlies op het middenveld van Zuidland bediend Sabrina Pocorni Marjolein Kuiper die van 25 meter verwoestend uithaalt en na 15 minuten is de stand 1-0. Gesterkt door de vroege voorsprong zet Charlois steeds vroeger druk met als gevolg dat Zuidland het erg lastig heeft om uit de eigengelederen te komen laat staan aanvallend een vuist te maken. Een hand vol aanvallen van Charlois volgt maar door ballen die van de lijn werden gehaald of het vizier niet helemaal scherp hebben staan van de aanvalsters van Charlois zorgt ervoor dat de rust wordt gehaald met een 1-0 voorsprong voor de thuisploeg en daarmee mag Zuidland niet mopperen want als het 3-0 had gestaan had niemand daarvan opgekeken.

Na rust een andere formatie bij Charlois en een iets andere instelling bij Zuidland zorgt ervoor dat de rollen zijn omgedraaid. In de eerste 20 minuten is het voornamelijk Zuidland wat het doel van Charlois probeert te zoeken om de gelijkmaker te forceren. De ploeg van trainer Martin Oosterveen krijgt meer ruimte om te combineren en daar weet de ploeg wel raad mee. Maar het blijft bij wat spelden prikjes, een bal voorlangs en een klein slippertje van de ingevallen Jose Dronk geeft Zuidland de grootste kans, maar de inzet mist overtuiging en de goed meegelopen Lesley-Ann Voll weet de inzet voor de lijn weg te halen. Na 20 minuten een wat vervelende situatie als Jose goed uitkomt om een diepe bal te onderscheppen gebruikt de aanvalster haar als rem met als gevolg een pijnlijk gezicht.  Helaas voor Jose duurt haar debuut in Charlois VR1 maar 20 minuten als het blijkt dat ze met een gebroken neus het veld moet verlaten.

Geleidelijk weet Charlois het momentum weer over te nemen van de gasten en zo ook de kansen. Passie Nsengiyumva mikt naast het doel en Sabrina Pocorni wordt de weg naar de 2-0 in de weg gelegd door de doelvrouw van Zuidland die de bal vakkundig van haar voet plukt. In de eindfase van de wedstrijd komt dan toch de beloning voor Charlois als eerst Donia Baabbi een corner weet binnen te tikken en enkele minuten later lukt het Sabrina dan toch haar doelpuntje mee te pikken, als ze tussen twee tegenstanders door de bal 1 op 1 achter de doelvrouw van Zuidland weet te krijgen voor de 3-0 eindstand.

Tevreden
Na afloop was trainer Remco Outjes tevreden. De ploeg heeft me positief verrast, We wisten wel dat er mogelijkheden lagen met deze selectie om de gekozen tactiek ten uitvoer te brengen, dat ze dit zo snel zouden oppakken had ik niet verwacht. Er zijn uiteraard nog verbeterpunten maar we zijn nog maar net bezig. We wilde alle 20 speelsters vandaag speeltijd geven en dat is aardig gelukt, onze nieuwe aanwinsten hebben zich voor het eerst  kunnen tonen en we hebben nu een goed beeld van onze selectie en de potentie die erin zit.

Bron: SV Charlois

Vindt hier meer informatie over SV Charlois.
Lees hier andere artikelen over SV Charlois.