Westlandia neemt punt mee uit Rosmalen

In een wedstrijd waarin Westlandia en Rosmalen gelijk op gingen, leek de uitploeg in de slotfase op een overwinning af te stevenen. Maar door een doelpunt in de allerlaatste minuut ging Westlandia toch nog met een domper richting huis.

In de eerste helft gebeurde er weinig. De thuisclub was feller in de duels, maar aanvallend onmachtig. Edgar Leerdam moest het hebben van terugspeelballen en doeltrappen. Zijn collega Bart Tinus moest alleen een vrije trap van Melvin Vissers tegen houden, waardoor  de 0-0 ruststand niet meer dan logisch was.

Na rust kwam er wat meer leven in de wedstrijd.  Na de nodige wissels werd een voorzet van Melvin Vissers door Remon van Bochoven in handen van de doelman van de Brabanders gekopt. Naarmate de slotfase naderde begon ook OJC Rosmalen zich meer richting doel van Westlandia te begeven. Jesse Dibbets kopte net naast het uit een vrije trap. In de 87e minnut was het raak voor Westlandia. Melvin Vissers schoot vanaf de rand van het strafschopgebied op doel. Keeper Bart Tinus keerde de bal wel, gaf een rebound weg die werd afgerond door Remon van Bochoven. Zo kort voor het eindsignaal op voorsprong komen in een draak van een wedstrijd, dat gaat de ploeg niet meer weggeven. Westlandia dacht nog goed weg te komen toen Zain Moghal in de eerste minuut van de blessuretijd een vrije trap tegen kruising van paal en lat schoot. Toch kwam de domper nog, toen in de allerlaatste minuut Wesley Meeuwsen stond op de goede plek om een voorzet na een dribbel langs de zij- en achterlijn in de hoek te prikken en daarmee nog een punt te redden voor zijn team. Een zege was niet verdiend, maar de drie punten mag je zo natuurlijk niet weggeven.

Westlandia speelt volgende week een thuiswedstrijd tegen JVC Cuijk. Rosmalen gaat op bezoek bij Blauw Geel’38.

https://www.indoorpretpark.nl