Voetbalmanagementbureau FlowSports lanceert, in samenwerking met sportmarketingbureau SportsGen, een gloednieuw scoutingsplatform voor voetballende meiden: The Stage. Bij de events van The Stage krijgen talentvolle en ambitieuze voetbalsters de kans om zich in de kijker te spelen bij scouts van (inter)nationale profclubs. De officiële aftrap vindt plaats op zondag 26 mei in het Olympisch Stadion met masterclasses van bekende profvoetbalsters.

In het najaar van 2019 vindt vervolgens de eerste The Stage Talentendag plaats. De datum en locatie van dit event worden op korte termijn bekend gemaakt.

De aankomende events van The Stage zijn bedoeld voor meiden geboren tussen 2002 en 2011. Professionele trainers en profvoetbalsters trainen hen op verschillende voetbalonderdelen, ook wel Stages genoemd. Gedurende de dag lopen er tevens scouts van (inter)nationale topclubs rond die de jonge talenten in de gaten houden. Van iedere leeftijdscategorie kiezen zij de beste speelsters en keepster: zij worden sowieso gescout en zullen als team ervaren hoe het is om een échte voetbalprofessional te zijn.

Eefje Janus, Commercial & Marketing Executive bij FlowSports: “Er zijn ontzettend veel jonge meiden die ervan dromen om profvoetbalster te worden. Zij komen met vragen, voornamelijk over scouten, bij ons. Dat was zo’n duidelijk signaal voor ons, dat we besloten om iets tastbaars te creëren voor al die voetbalsters. Dat is The Stage geworden. Het eerste internationale scoutingsplatform voor meiden met een voetbaldroom.”

Meer informatie over The Stage vindt u op www.thestageofholland.nl en op de Facebook- en Instagramaccounts: ‘The Stage of Holland’. De inschrijving voor The Stage Kick-Off op 26 mei in het Olympisch Stadion is inmiddels geopend.