Spirit heeft de inhaalwedstrijd tegen Hellevoetsluis met 1-0 gewonnen. In blessuretijd schoot invaller Ingmar Burema de 1-0 op het scorebord. ‘Gestolen winst’, zei trainer Richard van Cappellen. Het was niet zo dat Hellevoetsluis op basis van uitgespeelde kansen aanspraak zou kunnen maken op een overwinning. ‘Het was een echte 0-0 wedstrijd’, aldus de Ouderkerkse trainer.

En daar heeft hij gelijk in. Beide doelmannen hebben nauwelijks reddingen moeten verrichten. De bezoekers waren wel meer in bal bezit en oogden gevaarlijker. Uit een aantal van de vele corners verdwenen kopballen naast en over het doel. In de slotfase van de 1e helft kopte Haliwela wel tussen de palen, maar de keeper kon de bal nog net over zijn doel werken.

Na rust

In de 2e helft hetzelfde beeld. Spirit creëerde een paar spaarzame kansjes en Hellevoetsluis nam grotendeels het initiatief in handen. Ondanks dat beide ploegen achteraf zeiden tevreden te zijn geweest met een gelijkspel, leek het er toch op dat beide ploegen tot het einde toe voor de winst gingen. Het veld werd lang, zoals dat voetbaltechnisch wordt genoemd.

Op het middenveld was niemand te vinden en het spel speelde zich af rond beide strafschopgebieden. In de slotfase bleek Spirit de gelukkigste. Invaller Ingmar Burema werd door de verdediging van Hellevoetsluis even over het hoofd gezien. De middenvelder schoot vanuit vrije positie de bal achter de doelman.