rijnmond-slikkerveer-barendrecht

Als ze het al vergeten dan herinnert een grote klok in de kantine de leden en supporters van Slikkerveer aan het feit dat het 100-jarig jubileum aanstaande is. De Ridderkerkse club pakt groot uit. “We zijn er niet voor niets al vijf jaar mee bezig”, zegt William Rijsdijk, voorzitter van de jubileumcommissie.

De activiteiten worden uitgesmeerd over het hele jaar, waarbij de feestweek, van woensdag 7 tot en met zondag 11 oktober, de ‘finale’ is. Tijdens die week wordt ook het jubileumboek gepresenteerd. Slikkerveer heeft werk gemaakt van het historische epos. “We zijn vol in bedrijf. We hebben Vincent Wernke, een vriend van mij, bereid gevonden om het boek te maken. Ik heb hem jaren geleden gepolst toen hij net klaar was met het jubileumboek van Excelsior. Hij zei: als je het goed wil doen, moet je er vijf jaar voor uittrekken. Zo gezegd, zo gedaan.”

Voor het jubileumboek, dat op vrijdag 9 oktober wordt gepresenteerd, werd door het redactieteam tientallen interviews afgenomen. “We zijn begonnen met de oudste nog levende leden. Inmiddels naderen we de eindfase. We zijn druk in gesprek met een drukker. Het is de bedoeling dat aan alle leden van de club een exemplaar beschikbaar wordt gesteld. Daarnaast is er de mogelijkheid om het boek te kopen.”

Slikkerveer heeft een breed scala aan activiteiten op het programma staan. Rijsdijk: “De club heeft de afgelopen vijf jaar steeds een bedrag opzij gezet voor het jubileum. Om alles te bekostigen hebben we wat acties in het leven geroepen.”

De aftrap van het jubileumjaar was vorig jaar al, vertelt Rijsdijk. “Tijdens de ledenvergadering is het jubileumlogo onthuld en toen ook is de klok in de kantine gekomen die aftelt naar het moment dat we echt honderd zijn. We hebben ook speciale jubileumsjaals gemaakt met de tekst honderd jaar Slikkerveer. Die waren snel uitverkocht, waardoor we een nabestellingen hebben moeten doen. Dat is een teken dat het jubileum leeft”, aldus Rijsdijk, die trainer is van Slikkerveer 2.

Op 4 juli speelt de hoofdmacht van Slikkerveer de jubileumwedstrijd tegen de profs van eerstedivisionist Excelsior. Een week later staat er een 24-uursmarathon op de rol, waarbij Slikkerveer-teams het opnemen tegen elftallen van Rijsoord. “Rijsoord is onze zustervereniging. We onderhouden hechte vriendschappelijke banden met elkaar en daarom mogen zij op ons feestje niet ontbreken”, meent Rijsdijk.

De feestweek wordt woensdag 7 oktober geopend met een reünie, op donderdag is er een Ladies Night, op vrijdag een receptie. “Op zaterdag is er een jeugddag, op zondag een seniorendag. We beginnen met een gezamenlijk ontbijt.”

De activiteiten lopen door tot in 2021. “We willen in juni van dat jaar een internationaal toernooi houden voor autisten. We hebben zelf twee zogenaamde ASS-teams, een jeugd- en een seniorenteam.”

Meer informatie over Slikkerveer? Klik hier.
Klik hier voor de volledige krant van barendrecht.