Een paar maanden geleden was Salar Azimi voor veel mensen waarschijnlijk nog een onbekende naam, maar de laatste tijd komt de zakenman uit Aardenburg steeds vaker in het nieuws. Zo deed hij mee aan verschillende tv-programma’s in Nederland en België, maar zijn hart ligt toch vooral bij voetbal. Zijn naam wordt dan ook veel in verband gebracht met het overnemen van een voetbalclub, zoals RODA JC, maar ook een club in België behoort tot de opties. In CTV Voetbal legde hij zelf uit waarom hij dit zo graag wil. “Wij zien een voetbalclub eigenlijk als een onderneming en geloven er heilig in dat je er een winstgevend bedrijf van kan maken. Dat is niet het hoofddoel, maar biedt wel veel mogelijkheden.”

Het kopen van een voetbalclub is voor Azimi eigenlijk de eerste stap op weg naar zijn ultieme einddoel: een profvoetbalclub in Zeeland realiseren. Hij beseft dat daar een hoop bij komt kijken, allereerst de locatie. Zelf denkt hij aan Goes, Kloetinge, Hoek of Vlissingen als de meest logische keuze. “Mijn hart ligt bij Hoek, maar Vlissingen en Middelburg kunnen samen als grote stad ook een goede optie zijn.” Er moet dus een grote stad gecreëerd worden, zodat talentvolle spelers, trainers en mensen die een club kunnen leiden blijven wonen in Zeeland. Voorlopig is het voor de miljonair eerst zaak om eigenaar te worden van een club. Als het niet in Nederland lukt, ziet hij ook voldoende kansen in België. Vooralsnog is hij druk bezig om dit voor elkaar te krijgen en hij wacht dan ook geduldig op het moment dat hij naar buiten kan brengen dat hij eigenaar is van een club. Op dit moment is dat nog niet het geval, maar Azimi heeft geen haast. “We gaan geen club kopen, om het kopen. Het moet een goede deal zijn, want we hebben alle tijd van de wereld.”

Ondanks dat hij nog geen club heeft overgenomen, is hij op andere manieren wel actief in de voetbalwereld. Zo sponsorde hij onlangs flessen wijn aan FC Dordrecht en in het verleden beloonde hij de spelers van NAC Breda met een flinke bonus ter ere van de promotie naar de Eredivisie. Volgend jaar is Azimi sponsor van HSV Hoek, dit doet hij niet om geld te verdienen, maar juist uit sympathie. “Ik ben betrokken bij Hoek en heb het beste met de club voor. We gaan kijken wat we voor de club kunnen betekenen. Behalve op financieel gebied, kunnen we ze ook helpen door spelers aan te leveren. Maar het is nog te vroeg om daar nu iets over te zeggen, we gaan zien hoe het loopt!” Over het realiseren van die profclub in Zeeland wil hij graag nog iets zeggen. “Wat mij betreft moet dat gewoon binnen nu en tien jaar voor elkaar zijn!”