Michael-de-Boon

Michael de Boon is in hart en nieren betrokken bij voetbalvereniging Hardinxveld. Hij begon op relatief jonge leeftijd al met het opleiden van jonge spelers. Op dit moment is hij trainer van Hardinxveld JO19-1.

HARDINXVELD – Na het vorig seizoen heeft Michael de Boon in totaal zes jongens kunnen afleveren bij het eerste en tweede elftal. ”Dit seizoen heb ik aan een vernieuwd team kunnen werken en het gaat opnieuw heel aardig. Het mooie bij deze club is, dat er in elke lichting jaarlijks weer talenten komen bovendrijven.”

De Boon wist dat zijn toekomst lag in het opleiden van jonge spelers. Hij nam vanaf zijn twintigste deel aan cursussen bij de KNVB en haalde onder meer het diploma UEFA-C. Aan de Sluisweg werd hij trainer van de D-pupillen en de B-junioren. In Ottoland, bij VVAC, trainde hij twee seizoenen de C-junioren. Mede via een stage bij zijn neef Theo de Boon bij SV Meerkerk, haalde hij in 2016 het diploma UEFA-B. Bij SV Meerkerk bleef hij een seizoen han- gen en werd assistent bij hoofdtrainer Michel de Raad. In 2018 keerde de nu 33-jarige De Boon terug bij Hardinxveld, waar het ooit voor hem begon. ,,Wij moeten het bij Hardinxveld voor honderd procent van het opleiden hebben. Op alle standaard jeugdelftallen staan bevoegde en gediplomeerde trainers. Deze teams spelen allemaal op hoofdklasse niveau. Dat is de basis voor een gedegen toekomst voor een speler. Daarnaast is het van belang dat wij het individu goed blij- ven ontwikkelen zodat onze eigen jongens de stap naar de seniorenteams kunnen maken.”

Bij Hardinxveld worden de lagere junioren elftallen zeker niet aan hun lot overgelaten. Trainers van die teams krijgen sinds een half jaar ondersteuning van ‘oude rot- ten’ van binnenuit de club. Zij coachen de trainers met minder ervaring. Als trainers vragen hebben geven zij ondersteuning. Tijdens de winterstop is die nieuwe situatie geëvalueerd. Daaruit werd duidelijk dat de communicatie duidelijker kan. Het doel is voor- al om de trainer te ontwikkelen waardoor spelers met nog meer plezier trainen en beter worden. Begin februari heeft de KNVB bij Hardinxveld uitleg gegeven over de Rinus app. Rinus is een online tool die is ontwikkeld voor jeugd- trainers. Het biedt praktische mogelijkheden en oefenvormen voor trainingen voor alle leef- tijdsgroepen, ondersteund met videobeelden en coach momenten. Goed voor trainers die wat minder ervaring hebben.

Opleiden kost geld en daarom is het goed dat de businessclub van Hardinxveld de jeugdafdeling ondersteunt. De Boon: ”Hierdoor kunnen wij de moderne trainingsattributen aanschaffen voor de vele groepen. Dat is onmisbaar en daar zijn wij deze bedrijven erg dankbaar voor.” Hardinxveld, een groot dorp van ruim 18.000 inwoners en één voetbalclub. Een deel gaat voetballen, een ander deel gaat op korfbal of sluit zich aan bij de basketbalclub. Uit geloofsovertuiging zal een deel van de bevolking niet aan sport doen. ”Bij ons zie je de groei nog binnen de meidenafdeling. De jongsten sluiten zich aan bij jongens. Later een selectieteam worden geworden volledige meidenteams gevormd. Sommige meiden zijn zo goed dat ze door de KNVB in plaatst.” Het geeft aan hoe goed het meisjesvoetbal zich binnen de vereniging ontwikkelt.

Meer informatie over vv Hardinxveld? Klik hier.
Klik hier voor de volledige krant van de Alblasserwaard.