Naaldwijk is blij met ‘nieuwe energie die vrijkomt'

Aris van Daalen (42) is sinds november van vorig jaar de nieuwe voorzitter van VV Naaldwijk. Hij heeft zichzelf tot doel gesteld om de club nóg leuker en beter te maken. “We zijn al enorm ver. Met elkaar en voor elkaar is wat Naaldwijk als club het beste typeert.”

Behalve Van Daalen telt het bestuur van Naaldwijk sinds de laatste ledenvergadering nog twee nieuwe gezichten, die van Frank Hordijk en Jelle van Waveren. Omdat alleen Van Daalens’ voorganger Gerard Koornneef is gestopt, werd het aantal bestuursleden vergroot tot negen. “Een luxe, maar zeker geen overbodige luxe”, verzekert Van Daalen. “De mankracht die erbij is gekomen hadden we ook nodig. We hebben een herschikking van de portefeuilles gedaan. Jelle van Waveren heeft voetbalzaken overgenomen van Jack van der Kruk, die nu verantwoordelijk is voor de accommodatie. Frank Hordijk doet de pr en sponsoring. Ook in de commissielagen hebben we de nodige versterking gekregen. Alles bij elkaar hebben we bijna twintig nieuwe mensen. Dat is een enorme verrijking van onze organisatie. Het maakt taken ook behapbaar en zorgt ervoor dat de lasten beter verdeeld kunnen worden en niet meer op de schouders van een paar personen komen.”

De recente ontwikkelingen passen volgens Van Daalen in een nieuwe fase waarin Naaldwijk als club is beland. “We komen uit een fase waarbij de fusie met Westlandia niet doorging. Dat is ongeveer vijf jaar geleden. Dat was het moment waarbij van alles in gang is gezet, van het neerzetten van een nieuwe voetbalvisie tot het realiseren van de nieuwe accommodatie. Dat is allemaal gebeurd. Nu breekt een nieuwe fase aan waarbij het beleid min of meer verfijnd gaat worden.”

Identiteit
Daarbij blijft, zo benadrukt Van Daalen, de eigen clubidentiteit een belangrijke plaats innemen. “Wij zijn een bescheiden club met 550 leden en daar past ook een bepaald beleid bij. Ik denk niet dat we als Naaldwijk de ambitie moet hebben dat we over vijf jaar in de eerste klasse moeten spelen. Incidenteel zou dat kunnen, maar het moet geen doel op zich zijn. Als Naaldwijk willen we juist een club zijn met een brede focus. Wij willen plaatsbieden aan prestatie- en breedtesport. Iedereen moet zich hier thuisvoelen en plezier hebben. Wij zijn een familieclub en dat willen we in alles ook uitstralen. Tegelijkertijd moeten we ook mee in de tijd. Wij vinden het belangrijk dat onze trainers de kans krijgen zich te ontwikkelen en diploma’s te halen. We hebben een paar jaar geleden verplichte vrijwilligerstaken ingevoerd. Dat is volledig geaccepteerd door de leden, het hoort erbij. We doen het met elkaar. Met de nieuwe bestuurs- en commissieleden ben ik hartstikke blij. Er komt daardoor nog meer energie bij.”

 

 

Total
139
Shares