west-brabant-kevin-mens-rksv-halsteren

HALSTEREN – Hij speelde zelf jarenlang bij RKSV Halsteren en er inmiddels al enkele jaren actief als jeugdtrainer en had er verschillende leeftijdsgroepen onder zijn hoede. Momenteel is Kevin Mens trainer van de JO11-1, dat uitkomt in de hoofdklasse en volop meedoet voor het kampioenschap.

“Ik heb bij RKSV Halsteren als speler alle jeugdteams doorlopen en speelde enkele jaren bij het tweede elftal van de zondagtak. Maar mijn privésituatie veranderde, ging samenwonen, ben vader geworden en ik had niet meer de motivatie om zelf te gaan trainen en wedstrijden te spelen. Ik vond het veel mooier om met jeugd te werken en ben me daarna alleen op het trainen te richten.”

Mens traint en begeleidt momenteel de JO11-1 samen met assistent-trainer Tommie Bouwman. En dat bevalt hem prima. “We hebben een heel talentvolle groep jongens, die allemaal erg gemotiveerd zijn om te trainen en hun best te doen op zaterdag. We presteren ook prima en kunnen misschien wel de titel pakken in de hoofdklasse. Dat zou toch wel een mooie bekroning zijn van deze eerste seizoenshelft en een prachtig slot van het voetbaljaar 2019.”

Mens (32) is geboren en getogen in Halsteren, en heeft zoals hij zelf zegt als NAC-supporter en Halsteren-clubman geelzwart bloed door de aderen stromen. “Beiden spelen in de mooiste kleuren die ik ken dus dat is helemaal prima. Ik ben ooit op mijn vierde zelf begonnen bij Halsteren en er eigenlijk nooit meer weggegaan.

Als jeugdtrainer geniet ik ervan om de kinderen technische en tactisch dingen bij te leren. Als je dan ziet dat je oefenstof van de trainingen er tijdens de wedstrijden uitkomt, dan is dat geweldig.”

Hij begon bij de toenmalige E2-pupillen, daarna de JO13-1, de JO11-1 om vervolgens via de JO9-1 nu weer terug te zijn als trainer bij de JO11. “Een trainersdiploma heb ik nog niet, maar ik heb wel de ambitie om via de club een UEFA-C-cursus te gaan volgen. Maar eerst moeten mijn kinderen van vijf en twee jaar wat ouder zijn en ik wat meer tijd beschikbaar heb. Voorlopig is het prima zoals het nu loopt. Ik kan mijn energie kwijt en sta wekelijks op en langs het voetbalveld.”

Wil je meer informatie over de club RKSV Halsteren? Klik hier.
Lees hier de krant van Bergen op Zoom.