Madese Boys 1 wint thuis van hekkensluiter Uno Animo

0
110
MADESE-BOYS-1-WINT-THUIS-VAN-HEKKENSLUITER-UNO-ANIMO

Zondagmiddag 2 december heeft Madese Boys 1 een belangrijke zege behaald op Uno Animo dat met slechts twee punten minder dan de Boys op de laatste plaats stond.

Madese Boys begon fel aan de wedstijd wat na 40 seconden resulteerde in een goede kans van een van de aanvallers, maar de mogelijkheid werd tot hoekschop verwerkt door Uno Animo. Deze hoekschop leverde wel dreiging op, maar geen echte kans. Aan de andere kant was het in de dertiende minuut wel raak. De Uno-aanvoerder kon uit een hoekschop op goal koppen en de bal verdween via een been achter doelman Verhoeven.

Madese Boys toonde veerkracht en pakte de draad weer op en kwam in de 23e minuut op 1-1 door een doelpunt van Quinten na een een-tweetje met Hovsep. Quinten maakte hiermee zijn eerst goal voor Madese Boys 1! Een paar minuten later volgde er een diepe bal op Dennis die in buitenspelpositie stond. Een Uno verdediger kopte de bal weg die bij Björn terecht kwam. Björn pikte de bal op en gaf van een meter of twintig de keeper van Uno het nakijken: 2-1. Protesten van Uno Animo voor buitenspel wuifde de scheidsrechter weg aangezien Dennis de bal niet ontving en niet het duel met de verdediger van Uno aan was gegaan. Uno kwam er in het vervolg niet echt aan te pas en Madese Boys creëerde daarentegen de nodige kansen. Zo werd er een kopbal van Hovsep op aangeven van Niek tot hoekschop verwerkt, strandde er een schot van Dennis en was er nog een goede kans voor Björn na een goede individuele actie.

In het begin van de tweede helft drong Uno aan, maar hield Madese Boys goed stand en vergrootte de voorsprong in de 52e minuut door een goal van Hovsep na voorbereidend werk van Björn: 3-1. Halverwege de tweede helft kreeg een verdediger van Uno zijn tweede gele kaart en speelde Madese Boys met een man meer. Ze wisten deze numerieke meerderheid niet in meer doelpunten uit te drukken, maar mocht tevreden zijn met de terechte, eerste driepunter sinds oktober.

Volgende week zondag gaat Madese Boys op bezoek bij Jeka, dat vorig seizoen overtuigend kampioen werd in de derde klasse en op een punt staat van Madese Boys. De Boys rekenen hierbij weer op steun van zijn trouwe publiek!