Lester Pires aardt bij ASWH op hoger niveau

Derdedivisionist ASWH nam na het afgelopen seizoen afscheid van het spitsenkoppel Peter de Lange en Kyle Doesburg. Trainer Cesco Agterberg kreeg met Bilal El Amrani, Sam van de Kreeke en Lester Pires nieuwe aanwas voor de frontlinie. De 20-jarige Lester Pires maakte in de voorbereiding indruk, raakte even uit beeld maar stond met twee treffers op tegen hoogvlieger Noordwijk.

Nee, hij is zelf de eerste om toe te geven dat hij niet de verfijnde technicus is binnen de selectie van ASWH. Maar zijn tweede treffer in het duel met Noordwijk, dat onlangs in een 3-3 gelijkspel eindigde, was wel een staaltje van ultieme lichaamsbeheersing. ,,Dat doelpunt zal ik me zeker nog wel even herinneren, want het is één van de mooiste treffers die ik gemaakt heb’’, geeft de voormalig aanvaller van Spartaan’20 aan. ,,Ik anticipeerde goed op de voorzet van aanvoerder Jesper van den Bosch en nam de bal in één keer op mijn schoen. Een heerlijke treffer.’’ Het was niet voor het eerst dat Pires de aandacht op zich vestigde dit seizoen.

Zijn entree bij de Ambachtse club was stormachtig. Met name in de voorbereiding schoot de aanvaller met scherp. Zo vestigde hij in het bekerduel bij de Utrechtse zondag-derdedivisionist Hercules de aandacht op zich door binnen vier minuten al zijn invallersrol met een treffer in te kleuren. ,,Ik probeerde op dat moment die rol zo goed mogelijk in te vullen en dat lukte mij toen goed’’, constateert Pires. ,,De trainer bracht mij mede vanwege mijn snelheid om de ruimte te benutten die er lag. Dat pakte goed uit.’’ Zijn aanhoudende productie in de voorbereiding leverde Lester Pires, die kracht en snelheid combineert in zijn actieradius, een basisplaats op, maar een liesblessure zorgde ervoor dat de speler die jeugdopleiding bij Sparta doorliep werd teruggeworpen. ,,Vanwege de concurrentiestrijd bij ASWH moest ik me echt terug knokken in het elftal, want ik was er enkele weken uit. Dat betekende eigenlijk dat ik me weer opnieuw moest bewijzen.’’ Tegen Noordwijk liet Pires zien dat hij in scoringspositie wel van wanten weet voor de Ambachters. ,,In het systeem met twee aanvallers vorm ik een goed koppel met Ismail Yildirim, met wie ik wel een goede klik heb voorin. We vullen elkaar goed aan en zijn dreigend als we samenspelen.

Tot nu toe kan ik niet anders zeggen dan dat ik het prima naar mijn zin heb bij ASWH. De overstap van Alexandria’66 naar deze club was wel even lastig, want het was toch een paar niveautjes hoger. Maar ik denk dat ik me vrij snel heb aangepast aan het tempo en de handelingssnelheid in de derde divisie. Dat was toch heel anders dan dat ik in de tweede klasse gewend was. De deelname aan de nationale beker was daarbij voor mij een geheel nieuwe ervaring, die ik zeker gekoesterd heb. Ik voel me echt op mijn plek bij ASWH en zal er alles aan doen om bij deze club te slagen.’’