Pieter Pak (21) voetbalt als sinds zijn vijfde bij VV Sliedrecht. Vroeger is Pak wel gescout door jeugdteams van Sparta Rotterdam en Willem 2, alleen heeft hij nooit de ambitie gehad om hogerop te gaan. Ik heb in de voorbereiding van dit jaar mijn debuut gemaakt in het eerste elftal. 

banner_koningsport_small_VJ

Pieter verteld over het begin van zijn carrière. ”Ik begon in de F8 van vv Sliedrecht met voetbal, al mijn huidige voetbal vrienden zaten allemaal net ietsjes eerder op voetbal dus die begonnen in F7. Na dat voetbalseizoen ging
iedereen over van de F8 naar de F6 en van de F7 naar de F5. Na dit seizoen zou duidelijk worden of je naar selectieteam F1 ging of lager. Voor mij als enige van F6 ging ik naar F1, iets waar ik heel blij mee was. Al mijn huidige voetbal vrienden gingen allemaal van F5 door naar F1. Heel spannend want je komt direct in een nieuw team te spelen met jongens die je op dat moment niet kent. Uiteindelijk werd het een top seizoen. Een vriendenteam wat
optimaal presteert. We werden namelijk twee keer kampioen en wonnen ook een toernooi in België, dat is uiteindelijk echt de leukste tijd geweest uit mijn voetbalcarrière. Hierna stroomde heel ons team met één jongen extra door naar E4 waar we ook de nodige prijzen wonnen. Na E4 gingen we door naar E1. Elk jaar pakten we met hetzelfde team heel veel prijzen.”

Pieter verteld verder. ”Na de E’tjes ging ik direct door naar de D1, met een paar jongens uit mijn oude team maar Weer een spannend moment omdat je voor het eerst op groot veld speelt en ook nog eens met een stuk oudere jongens. Dat ging heel goed maar zelf voelde ik me niet echt thuis in dat team, na dat jaar kwamen mijn oude vrienden ook weer door van D2 naar D1. Dat jaar wonnen we ook weer een aantal prijzen. Na de D’tjes kwam ik terecht in C2, voor het eerst eigenlijk niet direct door naar het eerste selectie team. Dat maakte voor mij niet veel uit want ik had het naar mijn zin en ik speelde goed dus dan weet je al bijna zeker dat je dat jaar erop doorgaat naar c1. Na de C’tjes gebeurde hetzelfde naar de B’tjes, eerst in B2 met eigenlijk dezelfde ploeg plus mijn beste vriend van thuis. Dat was dan ook een super leuk jaar waarin ik ook kampioen en topscoorder werd, hierna kwam ik weer in de B1 terecht. Na de B’tjes direct naar de A1, waar ik goed speelde maar het team minder vond en daarna weer A1 waar we ook kampioen werden wat echt een super goede prestatie was met wederom echt een vriendenteam. Na de A’s ging ik over naar de senioren waar ik nu mijn derde jaar als speler van het 2e in ga. Dat bevalt me heel goed, ik heb er heel veel geleerd en ook twee keer achter elkaar kampioen geworden. Vorige jaren een van de jongere en nu een van de oudere, we gaan dit jaar strijden met een jong team voor de eerste plek.”

Het huidige seizoen gaat met pieken en dalen. ”We hebben tot nu toe al een aantal Corona besmettingen binnen ons team gehad, dat was heel nadelig voor onze voorbereiding. Wel hebben we als team echt grote stappen gemaakt en hebben we afgelopen weekend de eerste competitiewedstrijd gewonnen met 4-2.”

Pieter zijn ambitie is duidelijk. ”Mijn ambitie voor de toekomst bij Sliedrecht is met deze jeugdige ploeg goed voetbal laten zien en hopelijk nog vaak kampioen te worden. Hierbij wil ik mijn bijdrage hebben geleverd met meer dan tien goals en assists. Daarnaast wil ik nog hogerop, eigenlijk wil ik binnen drie tot vijf jaar basisspeler in het 1e elftal zijn.”

Een voetballer waar Pieter tegenop kijkt is Thiago Alcantara. ”Hij staat op mijn positie en beschikt over
uitzonderlijke controle over de bal. Ik houd van zulke ras voetballers. Zelf ben ik ook wel een verfijnde voetballer en probeer ik ook altijd met voetballende oplossingen te komen. Thiago zijn dribbels en passen zijn echt een genot om naar te kijken. Andere spelers die ik zie als voorbeelden zijn Frenkie de Jong en Kaka, alhoewel hij natuurlijk al een tijdje gestopt is.”

Naast het voetbal is Pieter vooral bezig met reizen, fotografie en kleding. ”Reizen vind ik super leuk
om te doen, nieuwe plekken zien, cultuur snuiven en gewoon genieten van de plekken waar je bent. Fotografie en kleding mix ik een beetje, ik vind mode en fashion heel tof en daar dan goede shots van nemen met mijn camera is iets wat echt bij mij past.”

Het plezier wat Pieter uit voetbal haalt is voor hem het belangrijkste. ”Ik houd echt van het spelletje
en ik kan ook echt niet zonder. Ik geniet heel erg van technische voetballers en ik probeer dat zelf ook te vertalen in een wedstrijd. Elke wedstrijd ga ik ook in met een grote lach.”

Wij wensen VV Sliedrecht en Pieter Pak veel succes in de competitie!
Klik hier voor meer informatie over VV Sliedrecht
Klik hier voor een ander artikel van VV Sliedrecht