De amateurs van FC Dordrecht liepen de afgelopen seizoenen twee op twee: twee jaargangen eindigden in promotie, waardoor de formatie van trainer Michael Witman in één ruk doorstootte van de vijfde naar de derde klasse in het zondagamateurvoetbal. Grote vraag voor het seizoen 2020-2021: krijgt de opmars een nieuw vervolg?

Sport-centrum-dordrecht_internetbalk_2020
DORDRECHT – De jacht op de tweede promotie in successie liep voor Witman en zijn manschappen spaak toen de coronacrisis het seizoen definitief beëindigde. Maar na de opgang via de omweg van de barrage in het seizoen ervoor, waardoor de vijfde klasse ontvlucht werd, kwam terwijl in mei plotseling het nieuws van de KNVB dat de amateurs van FC Dordrecht toegang tot de rijen der derdeklassers was verleend.

,,Dat was geweldig nieuws en alsnog een prachtig einde van het seizoen dat zo abrupt was gestopt’’, resumeerde Witman na de mededeling van bondswege. ,,Zo kreeg een seizoen waar we eigenlijk met tegenzin aan begonnen waren in sportief opzicht toch nog een verrassende wending. Ja, vooraf was ik totaal niet blij dat we in de vierde klasse van het district West II geplaatst waren, net als GSC/ODS. Ik vond dat we slachtoffer waren van de uitlening die voor mij voelde alsof we als opvulmateriaal voor de poule waren gebruikt. We kregen ook nog eens met een competitie-opzet te maken, waarin het mogelijk was dat je goed presteerde maar toch met lege handen bleef staan. Achteraf was onze tweede plek achter koploper SVH toch nog ergens goed voor en ben ik blij dat we van de KNVB de kans hebben gekregen om toch te promoveren.’’

De beloning is groot: niet alleen schuiven de amateurs van FC Dordrecht voor de tweede maal in successie, nadat zij vanaf de Corridor als OMC naar de Krommedijk verhuisden en (deels) samensmolten met de betaald voetbaltak, een niveautje op, maar kregen zij dankzij het voorbeeldige werk van de competitieleider ook een prachtige indeling voorgeschoteld met een groot aandeel aan Dordtse derby’s. De ontmoetingen met GSC/ODS worden gecontinueerd, maar daar komen ook nog eens de botsingen met Dubbeldam, Emma en buurman RCD bij. ,,Wedstrijden om naar uit te kijken’’, geniet Michael Witman, die nog een contract heeft voor twee seizoenen dat in de winterperiode verlengd werd (zie foto).

Witman, wiens ploeg in de voorbereiding van (zaterdag)derdeklasser ’s-Gravendeel won, is niet bevreesd om opnieuw te gaan wedijveren voor een plek in de hoogste regionen. Daarvoor heeft hij ook de selectie, die tijdens de overschrijvingsperiode van een extra kwaliteitsimpuls werd voorzien. Zo kwamen Regga Regales en Adil el Yaakoubi (samen op de foto de gelederen versterken. Regales, afkomstig van EBOH, was vorig seizoen al in gesprek met de amateurs van FC Dordrecht, maar besloot toen nog de Schenkeldijkclub trouw te blijven om een jaar later toch toe te happen. Voor El Yaakoubi betekent de komst eigenlijk ook een terugkeer: hij kwam al in actie voor de club toen die nog als OMC door het leven ging. Daarna kwam de middenvelder uit voor RCD om na twee seizoenen terug te keren op zijn schreden.

Er zit muziek in de amateurtak van FC Dordrecht, want Regales en El Yaakoubi vormden het topje van de ijsberg als het ging om de nieuwe aanwas voor de selectie waar Witman Michael de Kat als assistent naast zich heeft. ,,Vanaf het moment dat we door de versoepeling de mogelijkheid kregen om weer te gaan trainen, waren de jongens weer aanwezig en hongering’’, had Michael Witman opgemerkt. ,,De club leeft weer, de successen van de afgelopen seizoenen hebben daar zeker aan bijgedragen. Ik ben benieuwd of we die lijn kunnen voortzetten.’’

Klik hier voor meer informatie over FC Dordrecht amateurs
Klik hier voor meer artikelen over FC Dordrecht amateurs