Marcel van Wieren zit bij MVV’27 in zijn wittebroodsweken. Het hoofdtrainerschap bevalt hem tot dusver uitstekend. “Ik rij elke keer fluitend naar Maasland. Ik krijg energie van de manier waarop we samenwerken met de technische staf en het commitment van de spelersgroep.”

banner_koningsport_small_VJ
Van Wieren werd door de Maaslandse clubs doorgeschoven vanuit het tweede team naar de hoofdmacht. Hij moet zorgen voor een nieuw en fris elan bij de derdeklasser. “Iedere trainer heeft een eigen kijk op hoe voetbal gespeeld moet worden. Wij proberen nu anders te spelen dan MVV de afgelopen seizoen gewend was. Anders is niet per se beter óf slechter.”

Volgens Van Wieren laat de nieuwe speelwijze zich niet ‘vangen’ door één woord. “Is het aanvallender? Dat denk ik niet. We hebben wel onze speerpunten anders liggen. Hoe en wat ga ik niet verklappen. Ik wil de concurrentie niet wijzer maken.”

“De jongens pakken het goed op. Het is wennen voor ze. Een andere speelwijze erin slijpen kost tijd. Daarom spelen we ook veel oefenwedstrijden. Dan nog zijn we bij de start van de competitie niet klaar.”

Over zijn spelers komt niets dan goeds uit de mond Van Wieren. “We zijn in de breedte sterker geworden. Er zijn twee spelers van Excelsior Maassluis gekomen en een aantal jongens van het tweede heeft zich doorontwikkeld. Er zit veel energie in de groep. Met een nieuwe trainer doet iedereen net even meer zijn best.”

Voor Van Wieren, die vorig seizoen met MVV’27 2 naar de reserve eerste klasse ‘promoveerde, is er genoeg te kiezen. “Er zijn twintig spelers die ik in het eerste kan zetten. Ze hebben voldoende niveau. Ik moet straks zeker spelers gaan teleurstellen. Dat is de minste kant van het vak, maar we zullen het dit seizoen met die twintig moeten doen. Je krijgt straks te maken met blessures, schorsingen en dan heb je corona nog. Dat heeft sowieso impact. Onlangs nog waren twee spelers op vakantie. Los van de gemiste trainingen in die periode moesten zij nog tien dagen in quarantaine, omdat ze uit oranjegebied kwamen.”

Klik hier voor meer informatie over MVV’27
Klik hier voor meer artikelen over MVV’27