Jorre Broeren is op zijn zevende begonnen met voetballen bij SC Gastel. Hier is hij tot en met de B1 actief geweest als middenvelder. Op zijn 16emaakte hij de overstap naar De Schutters en net na zijn 17everjaardag mocht hij zijn debuut maken voor het eerste.

Broeren is 23 jaar oud en woont al zijn hele leven in Oud-Gastel. Momenteel studeert hij af aan de opleiding Human Resource Management. Vorig seizoen was hij jeugdtrainer van Baronie JO-14-1 en JO-15-2 in de hoofdklasse. Dit seizoen zou de middenvelder samen met Ivan Romme van RKVV Roosendaal JO-15-1 gaan trainen, maar hij heeft besloten eerst zijn focus op zijn studie te leggen. Verder zegt Broeren zijn UEFA C te willen halen, maar twijfelt om die opleiding nu te beginnen in verband met de pandemie. ‘’In mijn vrije tijd doe ik leuke dingen met mijn vriendin, Suus. Normaal drink ik graag wat met mijn vrienden en teamgenoten, dat mis ik nu wel enorm’’.

In de jeugd bij SC Gastel was Broeren niet de meest technisch vaardige speler, maar de basis beheerde hij wel. Hij was vrijwel altijd de snelste op het veld en werkte keihard waardoor hij toch vaak met de selectieteams mee mocht spelen. Vanaf de C-categorie heeft hij bij de selectie gespeeld tot en met het tweede jaar van de B1. ‘’Ik was een goede rechtshalf/rechtsbuiten, maar in het tweede jaar van de B1 stond ik vooral in de spits. Daar voelde ik me niet helemaal thuis’’. In de winsterstop besloot Broeren om vooral met de B2 mee te voetballen waar hij het naar zijn zin heeft gehad in een leuk team. Op het moment dat de middenvelder deze stap maakte, had hij al besloten zijn geluk bij een andere club te gaan zoeken. Hij was door Bryan Dingenouts overgehaald om naar De Schutters te gaan en is hier met een stuk of tien vrienden naartoe gegaan. Heel zijn voetballende leven ging het hem maar om één ding en dat is zondag halfdrie. ‘’Dat was mijn doel en ik was dan ook echt blij dat ik bij De Schutters de mogelijkheid kreeg om in het eerste elftal te spelen’’. Broeren voetbalt hier nog steeds en heeft inmiddels als meer dan 100 wedstrijden voor het eerste van De Schutters gespeeld, waar hij enorm trots op is.

De jonge voetballer heeft de ambitie om met zijn team naar de vierde klasse te promoveren. ‘’In potentie hebben wij een uitstekend team. Helaas komt dat er niet altijd uit, maar we hebben een aantal spelers die op een hoog niveau gespeeld hebben, zij kunnen ons helpen de stap te maken’’. Verder wil hij als trainer het hoogst haalbare bereiken. Afgelopen seizoen heeft hij zijn diploma Juniorentrainer behaald en met behulp van zijn cursusleider heeft hij besloten verder te gaan in het vak.

Over het huidige seizoen verteld Broeren dat zijn team een slechte start heeft gehad. ‘’We hebben maar drie punten uit vier wedstrijden gehaald. Gelukkig telt dit seizoen niet mee en hopelijk kunnen we komend seizoen een frisse start maken’’. Zelf heeft hij dit seizoen maar één wedstrijd in de basis meegespeeld omdat hij net terugkomt van een knieblessure.

Broeren geeft aan bij De Schutters niet één specifiek hoogtepunt te hebben meegemaakt. Voor hem is het iedere week een hoogtepunt om met dit team te mogen spelen. Als hij toch één moment in het veld moet kiezen als hoogtepunt denkt hij terug aan zijn winnende goal in 2018 tegen HSC Heerle. ‘’Ik kwam vanuit het middenveld en na een één-twee met onze spits, Bryan, schoof ik de bal in de verre hoek.’’ Een minder rooskleurig moment voor Broeren was de rode kaart tijdens zijn eerste seizoen in Stampersgat. ‘’Hier heb ik wel veel van geleerd en ik heb sindsdien ook geen kaart meer gekregen.’’

Broeren wil graag een stabiele middenvelder zijn die zijn teamgenoten beter maakt. ‘’Ik hoef niet per se op te vallen, als ik maar zorg dat de rest door mij op kan vallen.’’ Zodra de nieuwe competitie begint wilt hij zijn plek op het middenveld terug. Voetbal is voor hem enorm belangrijk en hij wilt dit ook nog wel een jaar of 15 blijven doen in de selectie. Als voorbeeld heeft de middenvelder naar Dirk Kuyt opgekeken. ‘’Hij heeft een prachtige carrière gehad door een goede basistechniek gepaard met enorm veel werklust en strijd. Ik kon me altijd goed in hem vinden’’.

Naast voetballen kijkt de voetballer graag naar voetbalwedstrijden. Of het nou Champions League of Keuken Kampioen divisie is, hij geniet ervan. Verder drinkt hij graag een pilsje met zijn vrienden. Hij houdt ervan om bezig te zijn en vindt het ook echt verschrikkelijk dat we momenteel niet zoveel kunnen en mogen doen door de corona regels.

Lovend over één persoon binnen de club is Broeren over zijn vader. ‘’Ik zou graag mijn waardering uit willen spreken naar mijn vader, Willem. Naast dat hij op zijn 50enog speler van het tweede elftal is, is hij ook erg actief als vrijwilliger binnen de vereniging. Dat hij naast zijn fulltimebaan, eigen bedrijf en gezin zich nog zoveel inzet voor de vereniging vind ik heel knap. Vader, ik ben trots op je!

Al zolang hij zich kan herinneren doet Broeren niks liever dan voetballen. Hij pakte dan ook elke mogelijkheid die hij had om te spelen. Toen hij nog jong was schreef hij zich overal in de regio in bij voetbalscholen en extra trainingen. Ook speelde hij soms vier of vijf wedstrijden toen hij in de C en B-jeugd zat omdat hij overal mee wilden spelen. ‘’Ik vind het een prachtig spel en heb hier veel mooie herinneringen aan. Mijn familie komt elke wedstrijd kijken. Dat het zo verbindend is vind ik prachtig.’’

Hoewel de voetballer er ook van geniet om alleen maar te trainen, heeft hij zin in de wedstrijden van het volgend seizoen. ‘’De geel-blauwe trein naar de vierde klas gaat vertrekken!’’.

Voor meer artikelen over De Schutters klik hier.
Voor meer informatie over De Schutters klik hier.