Jordi Cools kan als een echt kind van de club bij Alliance gezien worden. De 21-jarige middenvelder deed een kleine uitstap naar buurman BSC Roosendaal, maar keerde twee seizoenen geleden weer terug bij zijn jeugdliefde. Bij de rood-zwarten heeft hij zowel op sportief gebied als op persoonlijk vlak mooie stappen kunnen maken. “Dit is een ontzettend leuke vereniging.”

HappyPoint_desinfectie
Cools leerde het voetballen bij Vivoo. “Mijn oom en tante woonde daar en ik was er vaak in de weekenden te vinden.” Na drie jaar in Huijbergen werd de jongeling gevraagd om bij Alliance te komen voetballen. “Ik was al lid van een voetbalschool bij Alliance, waardoor niet alles nieuw was voor mij.” Cools doorliep bijna alle jeugdelftallen van de rood-zwarten uit Roosendaal en mocht zelfs even ruiken aan het eerste elftal. Toch besloot de middenvelder om als A-junior een overstap naar buurman BSC Roosendaal te maken. “Ik wilde op dat moment samen met mijn vrienden binnen een elftal spelen, BSC Roosendaal was toen de beste optie.” Na twee seizoenen op sportpark Vierhoeven verruilde hij het groen-wit weer voor zijn oude jeugdliefde Alliance.

De nummer 10 was blij met zijn terugkeer. “Alliance is altijd wel mijn club geweest.” Na een aantal positieve gesprekken maakte Cools officieel deel uit van de hoofmacht. Nog een extra voordeel voor de Roosendaler is het spelen op zaterdag. “Ik heb al bijna 11 jaar een seizoenkaart van Ajax, dat kan ik nu makkelijker combineren.” Want Cools reist regelmatig grote afstanden, veelal met zijn vader, om zijn Amsterdamse clubje aan te moedigen.

Cools voelt zich op dit moment weer helemaal thuis op sportpark Kortendijk. “We hebben een gezellig team en na afloop van een wedstrijd of training drinkt iedereen gezellig een biertje mee.” Vaak blijft het bij de middenvelder niet bij één biertje. “Soms belanden we met een aantal teamgenoten nog in de stad, dat is altijd wel heel gezellig en leuk.” Ook op sportief gebied zit Cools helemaal op zijn plek. “Ik mag veel minuten maken, waar ik heel blij mee ben. Voor mij was het ook echt een hoogtepunt dat ik nu officieel ben doorgebroken bij Alliance op mijn favoriete positie, nummer 10.”

Ook heeft Cools mooie ambities voor ogen. “We spelen in een sterke competitie, maar ik wil graag met Alliance promoveren naar de derde klasse.” Persoonlijk kijkt de middenvelder heel nuchter naar de toekomst en ziet hij wel wat er op zijn pad komt. “Na mijn overstap heb ik eigenlijk niet eens een seizoen normaal kunnen afmaken.” Momenteel zit Cools dus helemaal op zijn plek en hoopt hij snel weer alles te mogen doen. “Trainen ben ik ietsje minder fan van, maar ik hoop vooral dat al die dingen daarna weer snel mogen,” sluit hij lachend af.

Meer artikelen lezen over Alliance? Klik hier.
Klik hier voor meer informatie over Alliance.