Corné (17) begon met voetballen toen hij zeven jaar was. Van Houwelingen begon bij VV Hardinxveld in de JO9-3, daarna heeft Corné nog in de JO9-1 en JO11-1 gespeeld. Toen werd de zeventien jarige spits gescout door Feyenoord. Hij speelt hier momenteel in de onder 18. 

banner_koningsport_small_VJ

Corné verteld over zijn dagelijkse leven. ” Ik train zes keer in de week met daar naast ook nog kracht training op dinsdag en donderdag hebben we een prof dag zoals dat heet dan ben je de hele dag op de club en dan heb je daar ook studie en eet je met elkaar en ook trainen dan. Naast het voetballen heb ik afgelopen jaar me havo diploma gehaald en ga dit jaar een cursus assistent-makelaar doen.”

Corné zijn ambities zijn duidelijk. ” Ik wil binnen nu en drie jaar in een eerste elftal van een betaald voetbal club spelen en vanuit daar me zelf ontwikkelen en steeds een stapje hoger gaan.”

Het hoogtepunt in de korte carrière van van Houwelingen vond plaats in de 0/16.”  Het kampioenschap in de o/16 is tot nu toe wel het hoogtepunt want als je bij Feyenoord speel wil je ook voor de prijzen spelen en als hem dan wint is dat altijd mooi.” Wij vroegen Corné wat hij verwacht van komend seizoen. ”Het seizoen is nog maar net begonnen dus het is lastig om te zeggen.”

Naast de hoogtepunten, zijn er natuurlijk ook dieptepunten. ” Mijn knie blessure waaraan ik ben geopereerd was een absoluut dieptepunt. Hiernaast heb ik ook nog een aantal spierblessures gehad. Het is al verschrikkelijk om geblesseerd te zijn, maar als het dan ook nog vaak en lang is het natuurlijk helemaal niet leuk.”

Corné heeft geen gekke rituelen voor voor de wedstrijd. ”Ik pak gewoon goed mijn rust en let op goede voeding voor de wedstrijd. Daarnaast heb ik ook een een activatie programma voor een wedstrijd, dat zijn eigenlijk bepaalde oefeningen voor een warming up, in de gym. Deze zijn ervoor om de kans op blessures te beperken en deze oefeningen helpen hier zeker bij.”

Naast het voetbal is Corné vooral bezig met ontspannen. ”Chillen met vrienden, beetje gamen of YouTube kijken. Het is belangrijk om even te ontspannen tussen alles door omdat de druk er dan even af is.”

Wij wensen Corné en Feyenoord o/18 veel succes dit seizoen!

Foto: Feyenoord in Beeld