DORDRECHT – Voor het zondagteam van GSC/ODS was het afgelopen seizoen meteen raak: de formatie van trainer Ertugrul Öztürk slaagde erin om via de nacompetitie promotie naar de vierde klasse af te dwingen. Daar wacht binnenkort een weerzien met Emma, de oude club voor verschillende spelers van GSC/ODS.

,,Je kan wel zeggen dat we uitstekend bij GSC/ ODS geïntegreerd zijn’’, merkt Ertugrul (‘De meeste mensen noemen mij Ed of Edje’) Öztürk, die terugkijkt op een uitermate geslaagd debuutjaar met zijn spelers als hoofdmacht in het zondagamateurvoetbal. ,,Het grootste deel van het team is bij elkaar gebleven, nadat de overstap van Emma naar GSC/ODS is gemaakt. En we voelden ons vanaf het eerste moment welkom in de nieuwe omgeving. Sommige spelers zijn ook als jeugdtrainer aan de slag gegaan, om maar aan te geven dat er meteen sprake was van een echt clubgevoel.’’

Het succes van GSC/ODS (zondag) is ook het succes van de onderlinge band, vindt Öztürk. ,,Het is een hecht team, veel spelers kennen elkaar al jaren en weten wat ze aan elkaar hebben. Dat zorgt voor een goede eenheid. Sommige jongens hadden in het verleden al bij andere clubs in het eerste team gespeeld, dus voor die spelers was het niet ongewoon afgelopen seizoen.’’ In een tweekamp met VCW uit Wagenberg werd de promotie afgedwongen.

Na de 3-1 zege in de uitwedstrijd kon de 2-1 thuisnederlaag op sportpark Stadspolders de feestpret niet meer bederven voor Öztürk en zijn mannen. ,,In de competitie waren we op een tweede plaats geëindigd en daarom kregen we alsnog de kans om promotie af te dwingen. Voor mij was dit het mooiste moment uit mijn trainerscarrière, maar met mijn 35 jaar heb ik nog wel wat jaren en mogelijk ervaringen voor de boeg. Ik ben als trainer nog maar een jaartje of vijf bezig’’, lacht Öztürk, die in zijn actieve voetballoopbaan bij DFC (dat toen nog in het zondagamateurvoetbal actief was), in de eerste klasse actief was.

,,Ik wil me verder blijven ontwikkelen als trainer, maar zit voorlopig op mijn plek bij deze groep.’’ De vraag is natuurlijk in hoeverre het eerste zondag team van GSC/ ODS, dat dus op hetzelfde niveau als het zaterdagelftal speelt, zich al manifesteren op een hoger niveau waar bovendien Emma één van de tegenstanders zal zijn. ,,Dat wordt wel bijzonder, want Emma is voor ons natuurlijk heel erg bekend. Er zal zeker rivaliteit zijn, maar ook respect voor elkaar. De kracht van de andere tegenstanders kan ik op voorhand heel moeilijk inschatten. Het wordt in elk geval voor ons een mooi avontuur.’’