Future Playing Rules Football bij de Nieuwjaarswedstrijd die gespeeld wordt op zaterdag 5 januari door Koninklijke HFC Zaterdag 1 tegen de Ex-Internationals KNVB.

Dat voor het eerst een vrouwen Nieuwjaarswedstrijd wordt gespeeld tussen de Ex-Oranje Leeuwinnen (met o.a. Anouk Hoogendijk, de Haarlemse Dyanne Bito, Manon Melis en Kirsten van de Ven) tegen het “Royal Haarlem All-Stars” Team (geselecteerde speelsters van ADO’20, SV Alliance ‘22, SC Buitenveldert, Kon. HFC, SV Overbos, RKVV Velsen en SV Zandvoort) is niet de enige noviteit op zaterdag 5 januari 2019.

Op het hoofdveld van de Koninklijke HFC aan de Spanjaardslaan zal nog een andere innovatie plaatsvinden. De traditionele mannenwedstrijd tussen de Koninklijke HFC Zaterdag 1 en de Ex-Internationals KNVB wordt gespeeld volgens de Future Playing Rules Football.

Gewijzigde regels die mogelijk in de toekomst toegepast worden om onder andere het hedendaagse voetbal attractiever te maken, goede ondersteuning voor scheidrechters te bieden, het spel eerlijker te maken en mogelijk een positief effect op gedrag van spelers te realiseren. Voorbeelden van deze nieuwe regels zijn een intrap of dribbel in plaats van ingooi, invoering van tijdstraffen en een “self-pass” (vrije trap op jezelf nemen). In het westen van Nederland spelen 10 topamateurclubs, waaronder Koninklijke HFC, met hun Onder-23 teams in de officieuze “Future Rules Football League”. Resultaten van de nieuwe regels worden hierbij gemeten en geëvalueerd, een initiatief dat ondersteund wordt door de KNVB.

Welke spelers van de Ex-Internationals KNVB en Koninklijke HFC Zaterdag 1 deze regels gaan naleven zal later bekend worden gemaakt. Hoe dan ook, ze zullen daarmee geschiedenis schrijven tijdens de 86eNieuwjaarswedstrijd sinds 1923.

Het totale programma van de Koninklijke HFC Nieuwjaarswedstrijd op 5 januari 2019 bestaat uit:

09.00 uur Bibbertoernooi (onderling toernooi 6 tegen 6 voor A- en B-junioren, senioren en veteranen)
10.30 uur Kon. HFC JO13-1 – HVV JO13-1
12.00 uur “Royal Haarlem All-Stars” – Ex-Oranje Leeuwinnen
14.30 uur Kon. HFC Zaterdag 1 – Ex-Internationals KNVB

De online voorverkoop voor dit unieke evenement is te vinden via www.konhfc.nl.

Toegangsprijzen via de online voorverkoop

  • 6 tot 18-jarigen € 5,50 en vanaf 18 jaar € 10,50;

Toegangskaarten op 5 januari aan de kassa

  • 6 tot 18-jarigen € 7,50 en vanaf 18 jaar € 12,50;

De toegang voor kinderen tot 6 jaar is gratis, mits onder begeleiding van een volwassene.