Vanuit Club Atelier doet FC Afkicken 31 dagen lang verslag van het EK Voetbal. Je staat op met EK Daily, Je luncht met EK Daily, je volgt de wedstrijden van het EK tijdens de liveshow én je gaat na een lange voetbaldag naar bed met de dagelijkse podcast van EK Daily. Elke. Dag. Weer.

Bruce Tol, de spelverdeler van FC Afkicken legt uit waarom voor deze aanpak is gekozen: ‘Wij willen het EK domineren met onze content. Daarom hebben wij voor verschillende shows en podcasts gekozen, zodat we alle liefhebbers op de juiste manier kunnen bedienen in zijn en haar behoeften.’

Op donderdag 10 juni trapt de dagelijkse avondshow EK Daily af om 20.00 uur. Tot en met 12 juli word je in een uurtje via het YouTube kanaal van fc Afkicken helemaal bijgepraat over alle gebeurtenissen, wordt er natuurlijk vooruitgeblikt op de 21.00 uur wedstrijd, is er een dagelijkse quiz en Skypen we met onze kenners in binnen én buitenland. In de studio zelf schuiven profvoetballers, trainers, scheidsrechters, vrienden van de show allemaal aan gedurende de 31 dagen bij presentator Neal Petersen en sidekick Simon Cziommer.

Het item ‘De Boot In’, waarin gasten de bal in een boot proberen te schieten, keert ook in deze EK Daily terug. De hoogtepunten zie je in de dagelijkse avondshow.

Vanaf 11 juni, de dag dat het EK begint, starten ook de andere programma’s van FC Afkicken.

Presentator Joost Hofman, start elke dag, om 9.30 uur, met ‘De Krantjes’, waarin alle EK-media (columns, verslagen, interviews) besproken worden door diverse gasten die aanschuiven. Natuurlijk onder het genot van een glaasje jus d’orange en een verse koffie.

Net na het middaguur is het tijd voor ‘DoriTalk’. Profvoetballer Doriano Kortstam is elke dag om 13:00 live via het instagram-account van FC Afkicken, waarin hij met zijn vrienden uit de voetballerij en de muziekindustrie het EK op zijn eigen manier bespreekt. Van Terence Kongolo tot Jerr van Broederliefde, Van Rai Vloet tot Rarko, ze komen allemaal voorbij in DoriTalk.

Naast de diverse liveshows worden er ook dagelijks drie voetbalpodcasts uitgegeven.‘We zijn niet voor niets het grootste podcastkanaal van Nederland op het gebied van sport. Maandelijks bereiken wij bijna zo’n half miljoen luisteraars en ook tijdens het EK willen wij deze bedienen,’ stelt Tol.

Elke ochtend staat er een kakelverse aflevering van de EK Daily Podcast online, waarin je in dertig minuten het laatste EK-nieuws voorbij hoort komen, de analyses hoort over de wedstrijden van de dag ervoor én er wordt natuurlijk vooruit geblikt op de wedstrijden van de dag.

Meer benieuwd naar de verhalen hoe iedereen in Nederland het EK beleeft? Lars Jesse van Eijden toert een maand lang kris kras door Nederland, op zoek naar de mooiste verhalen. Hij gaat langs bij voetballers, trainers, supporters en vrienden van de show en maakt daar dagelijkse een reportage van. Een nieuwe aflevering ‘Vanuit De Bus’ kan je ook elke ochtend vinden in je favoriete podcast-app.

En ook aan de fans van van voetbalweddenschappen wordt gedacht. Elke dag om 12:00 uur staat er een nieuwe aflevering van FC Betting online, waarin de luisteraars naar de betting tips voor de EK-wedstrijden kunnen luisteren.

Wedden dat dit je beste deal voor het EK wordt?

Alle content is ook te zien op www.fcafkicken.com