Een voetbalclub bestaat natuurlijk uit meer dan alleen voetbal. Als ze dat ergens maar al te goed weten, is het wel bij Cluzona. Vandaar dat de club uit ‘Wouw’ al ruim twintig jaar lang, in het weekend van hemelvaart, het jaarlijkse jeugdweekend organiseert. Al zag dat er dit keer door corona natuurlijk iets anders uit.

Een traditie waar ieder seizoen opnieuw weer naar wordt uitgekeken. De teleurstelling was dan ook groot toen de editie van 2020 vanwege het coronavirus moest worden afgelast, maar dat was voor de jonge organisatoren juist een motivatie om er dit jaar nog een schepje bovenop te doen. Want 152 jeugdspelers laat je niet zomaar in de kou staan. Hidde Poppelaars is een van de initiatiefnemers, hij neemt ons mee in het gevoel. “Dit is voor zowel jeugdspelers, als trainers en ouders, een activiteit waar reikhalzend naar wordt uitgekeken.” Maar wat maakt precies hun jeugdweekend zo bijzonder? “Ieder jaar hebben we een ander thema. Zo hebben we gehad: Costa del Clu, maar ook Apres Ski. Nu was het tijd voor de Olympic Games.”

Tic_253688Hoogtepunt

Dit jaar was er ook ruimte voor een ‘Call of Duty’ lasergame, maar zoals gezegd moest er ook nu weer rekening worden gehouden met het virus. “Normaal is het twee dagen voetballen en spelletjes spelen op het sportpark, met als hoogtepunt de overnachting in het tentenkamp. Dat kon nu natuurlijk niet doorgaan, maar dat mocht de pret niet drukken hoor.” De volledige organisatie is in handen van de jonge garde binnen de vereniging, die mogen dan ook zeker niet onbenoemd worden gelaten, vindt Poppelaars. “We doen het samen, dat is voor ons al een feestje op zich. Toine Schoonen, Rody Schillemans, Tim Danen, David Schutten, Ian Jansen, Yorben Bus en Raf Reiziger. Dat allemaal onder leiding van de enige dame, Faye van Bergen.” Een weekend vol activiteit, waar plezier vooropstaat dus. In een iets andere vorm dit keer, maar daar malen ze niet om bij de Wouwse voetbalvereniging. Cluzona is meer dan voetbal. “Tuurlijk, kampioen worden en promoveren is leuk. Ver komen in de beker ook, maar dit blijft toch wel het hoogtepunt hoor!”

Klik hier voor meer informatie over Cluzona

Klik hier voor meer artikelen over Cluzona