Neptunus-Schiebroek

Stefan van Diest komt sinds zijn 18e uit voor Neptunus-Schiebroek. Daarvoor begon van Diest op zijn vijfde in de jeugd van VV Nieuwerkerk. Hier heeft hij alle hoogste selectie elftallen doorlopen met kampioenschappen in de JO9-1, JO11-1, JO13-1 en JO15-1. Om daarna op 17-jarige leeftijd te debuteren voor VV Nieuwerkerk 1 uit tegen Velo 1. Tegenwoordig speelt van Diest al drie jaar voor het vlaggenschip van Neptunus-Schiebroek.

De 21-jarige middenvelder blikt vooruit op een leuk seizoen, waarbij hij hoopt op een top 4 eindklassering. “Vorig jaar zijn we kampioen geworden in de tweede klasse D, waardoor we nu mogen uitkomen in de eerste klasse B. Als promovendus maken we een uitstekende indruk dit seizoen, want na acht wedstrijden spelen staan we tweede met 20 punten, 1 punt achter op koploper SV Portugaal. Ik wil met dit team gaan voor het hoogst haalbare. Tuurlijk gaan wij nog een keer onderuit dit seizoen, maar we zijn de competitie uitstekend gestart. Het elftal wilt graag en vecht voor elke meter. Een heerlijk gevoel om deel uit te maken van dit team. Dit jaar wordt op deze manier nog een heel leuk seizoen!”

Persoonlijk wilt van Diest belangrijker zijn voor het team door vaker het net te vinden. “Vorig seizoen maakte ik in competitieverband vier goals. Nu heb ik er dit seizoen na acht wedstrijden al drie inliggen. Daarom is mijn persoonlijke doelstelling dit seizoen om zeven goals te maken.”

Afgelopen zaterdag wist Neptunus-Schiebroek thuis tegen Forum Sport met 4-3 te winnen. “Na een flitsende start kwamen we na vier minuten al op de 1-0. Uit een goede, strakke corner kon ik de bal hard binnen koppen. Echter bleek Forum Sport te beschikken over een sterke, lange spits die gemakkelijk de 1-1 maakte. Daarna werd er van beiden kanten slordig opgetreden, waardoor we met een 2-2 de rust in gingen. Na de rust maakte onze middenvelder Daniël van Delft al gauw de 3-2 door de bal in de verre hoek te koppen. De betere tweede helft van Neptunus-Schiebroek zorgde ook voor de 4-2 na een afstandsschot van Faybian Hertstein. In de slotminuten maakten Forum Sport de 4-3. Maar echt spannend werd het niet meer, want bij de aftrap floot de scheidsrechter direct af.”

Van Diest wijst geen man of the match aan, maar vind het gehele team uitstekend spelen dit seizoen. “Het is tekenend voor dit seizoen dat we elke wedstrijd er met zijn allen vol voor gaan. Vandaar dat er geen man of the match te benoemen is. Iedereen speelt vanuit zijn taak en iedereen maakt ook de ‘vuile meters’.  Vandaar dat we er als collectief elke wedstrijd bovenop klappen en we onze tegenstander geen centimeter geven. Wij spelen met lef en verzorgd voetbal.”

Volgende wedstrijd mag Neptunus afreizen naar Den Haag, want er wordt gespeeld tegen Die Haghe. Een onbekende tegenstander voor van Diest, maar hij hoopt op een overwinning. “Zelf heb ik nog nooit tegen Die Haghe gespeeld. Maar elke wedstrijd beschouwen we weer als een wedstrijd waar alles gegeven moet gaan worden, dus ook deze. Onze stabiele defensie geeft weinig doelpunten weg en onze bewegelijke voorhoede is gretig voor de goal en laat het netje vaak bollen. Daarom voorspel ik een 0-2 overwinning.”

Zaterdag 23 november op sportpark Ockenburgh zal de wedstrijd tussen Die Haghe en Neptunus-Schiebroek plaatsvinden. Scheidsrechter van dienst W. Roozeboom zal om 14:30 beginnen.

Meer informatie over Neptunus-Schiebroek vindt u hier.
Of lees hier een ander artikel over de voorbeschouwing met Jeffrey Bakx van DHV.