Halsteren

Nishant Jagernath (21) speelt als aanvallende middenvelder voor het eerste van RKSV Halsteren. Bij deze club begon hij op zijn vijfde met voetballen. Vanaf zijn tiende mocht hij door zijn voetbaltalent naar RBC. Hier voetbalde hij totdat RBC failliet ging en moest toen op zijn 13everkassen naar NAC Breda. Na twee jaar in de jeugd van NAC moest hij wederom vertrekken, waardoor hij terechtkwam bij MOC. Hier maakte hij op 16-jarige leeftijd zijn debuut voor het eerste. Maar drie jaar geleden kwam hij weer terug bij de club waar het allemaal begon.

De 21-jarige speelt voor zijn derde jaar bij het eerste van RKSV Halsteren en heeft duidelijke plannen. “Ik wil graag naar de derde divisie toe en dat zou enorm mooi zijn als ik dit zou kunnen bereiken met Halsteren. Met de ploeg die wij nu hebben bij Halsteren moet het zeker haalbaar zijn om voor de prijzen mee te kunnen doen. We hebben enorm veel kwaliteit in onze ruime selectie, dus het zou zeker een mooie beloning kunnen zijn. Het seizoen is nog vroeg, maar ik heb wel veel vertrouwen in ons team.”

Afgelopen weekend werd er thuis met 4-1 gewonnen van IFC. “We kwamen al binnen een minuut op een achterstand. Gelukkig maakte we dit binnen vier minuten weer goed door de gelijkmaker te maken en hier gelijk achteraan de 2-1. In de eerste helft stonden we wel wat onder druk, met name de laatste 20 minuten van de eerste helft. IFC is een erg goede voetballende ploeg, waar wij wat moeite mee hadden om met name de spelers te verdedigen die tussen de linies kwamen. In de tweede helft draaide we de wedstrijd helemaal om door hoogdruk te zetten, waardoor IFC niet meer wist wat ze ermee moesten doen. We maakte de 3-1 en de 4-1 in tien minuten tijd, waardoor de wedstrijd definitief over was.”

Door de man of the match commissie werd Nishant uitgeroepen tot beste man van de wedstrijd. “Ik was zelf de maker van de 1-1 en leidde zelf de aanval in bij de 3-1, waardoor de wedstrijd op slot gegooid kon worden. Over de hele wedstrijd gezien speelde ik wel lekker voor mijn gevoel, maar had al wel vroeg na mijn 1-1 de 2-1 binnen moeten schieten. De man of the match had net zo goed Fouad kunnen zijn, want hij was (weer) belangrijk voor ons met twee goals.”

De volgende wedstrijd is uit tegen Silvolde, die ook hun laatste wedstrijd wisten te winnen.
“Ik denk dat wij zelf in goede flow zitten. Na 7 wedstrijden nog geen wedstrijd verloren. Deze focus zullen we moeten behouden in de uitwedstrijd tegen Silvolde. Ze hebben in een uitwedstrijd bij EHC 0-2 gewonnen, wat een prima resultaat is. Dus het zal niet makkelijk worden, maar we zullen de drie punten meenemen naar huis. Ik gok op een 1-2 overwinning.”