VV Sleeuwijk

Bij VV Sleeuwijk speelt Toine van der Pijl als centrale verdediger, echter kan hij ook als verdedigende middenvelder uit de voeten. Zijn voetbalcarrière begon op zijn achtste in de O9-3 van Kozakken Boys. Nadat van der Pijl de gehele jeugd had doorlopen kwam hij terecht in het tweede, maar van een echte officieel duel in het eerste kwam het niet. Sinds afgelopen zomer heeft van der Pijl de overstap gemaakt naar VV Sleeuwijk.

Van der Pijl is pas 23 jaar en wilt zich daarom nog steeds verder ontwikkelen. “Persoonlijk hoop ik op een fit en stabiel seizoen, waar ik verder kan groeien in mijn kwaliteiten. Met het team hoop ik op een tiende plek. Ons doel is natuurlijk handhaving, dat moet ook zeker mogelijk zijn. We gaan er in ieder geval vol voor met z’n allen. Mijn verwachting is dus de tiende positie aan het einde van het seizoen.”

VV Sleeuwijk wist afgelopen weekend niet te winnen tegen Wilhelmina’26. Al vond van der Pijl dat een gelijkspel meer op zijn plaats zou zijn. “Deze wedstrijd zijn we drie keer op voorsprong gekomen, maar verliezen we uiteindelijk nog de wedstrijd door een doelpunt paar minuten voor tijd. Al met al wel een gelijk opgaand duel en leuk voor de neutrale toeschouwer. Ik vond Frans v/d Steenhoven de man of the match. Hij bracht veel dreiging, goede acties en wist twee keer het netje te vinden.”

Volgende wedstrijd is VV Sleeuwijk te gast bij VV Heukelum en bij winst van Sleeuwijk stijgen ze voorbij Heukelum op de ranglijst. “Een belangrijke wedstrijd gezien de ranglijst. We zijn beiden niet goed begonnen aan de competitie en het verschil tussen ons is maar één punt. De belangen voor beide partijen zijn dus groot. Over twee weken spelen we in Heukelum en ik hoop op een mooie 1-3 overwinning voor ons, zodat we boven Heukelum komen op de ranglijst.”

Zaterdag 23 november speelt VV Heukelum tegen VV Sleeuwijk. Om 14:30 zal het fluitje van scheidsrechter J. Molenaar klinken voor de aftrap.

Meer informatie over VV Sleeuwijk vindt u hier terug op hun website.
Of lees hier een ander artikel over de voorbeschouwing met Eveline van Peer-Broeks van SSC’55 dames 1.