De voorbeschouwing met Nick Lodiers van Cluzona

Nick Lodiers (30) is de vaste keeper van Cluzona. Bij deze club begon hij op zijn tiende met voetballen, maar toen nog in het veld als linksback. Pas in de O15 moest hij noodgedwongen door een blessure van de keeper die taak overnemen. Dit beviel zo goed dat Nick keeper was gebleven in O17. Toevallig mocht hij ook door een blessure zijn debuut maken op 17-jarige leeftijd. Die plek heeft Nick nooit meer afgestaan, totdat sv DOSKO belde met de vraag of hij niet in de hoofdklasse wou keepen. Daar heeft hij drie jaar gekeept om daarna terug te keren bij Cluzona.

In totaal is dit voor Nick al zijn 13eseizoen seniorenvoetbal, maar hij zit nog steeds vol ambities. “Het liefst plak ik er nog minstens tien seizoenen aan vast. Daarnaast wil ik graag een voorbeeld zijn voor de jonge jongens in de selectie en vereniging. Verder streef ik ernaar om ieder seizoen een nog betere keeper te worden. Met het team wil ik graag eindigen in de top drie. Ik vind dat je altijd voor de prijzen moet spelen. T.o.v. vorig jaar hebben we kwalitatief hetzelfde elftal, alleen weet je nooit hoe de competitie zich ontwikkelt en of je blessurevrij kan blijven als elftal. Als er geen gekke dingen gebeuren verwacht ik dat we weer om de bovenste plekken mee kunnen doen.”

Afgelopen weekend werd er in eigen huis met 4-1 gewonnen van het lastige Beek Vooruit. “Beek Vooruit is altijd een gevaarlijke tegenstander met specifieke kwaliteiten. Dat bleek toen we al binnen een minuut met 0-1 achter stonden. Echter maakte wij één minuut later alweer gelijk en voor rust konden we ook nog de voorsprong pakken (2-1). Eind tweede helft konden we nog twee keer scoren en uiteindelijk uitlopen naar de verdiende (4-1) overwinning. Ik vond Sven van Son de man of the match, hij speelt de laatste weken goede wedstrijden. Dit bekroonde hij ook nog eens in deze wedstrijd met een goal.”

Volgende zondag moet Cluzona op bezoek komen bij DESK. Op papier de kans om drie punten te pakken, waardoor Nick met veel vertrouwen de wedstrijd in gaat. “DESK zit in een moeilijke fase en hier moeten wij optimaal van gaan profiteren. We hebben een mooie mix van spelers in inmiddels een vrij volwassen elftal. Ik heb daarom veel vertrouwen dat wij met de overwinning aan de haal gaan. De eindstand wordt 0-3 in het voordeel van ons.”