Zoals elk jaar gaan we het weekend voor Pasen allemaal leuke activiteiten doen met de jeugd van vv Baardwijk, met als klap op de vuurpijl dat de kinderen (als ze willen) ’s avonds ook nog eens mogen blijven slapen!
Ook dit jaar hadden we weer veel enthousiaste kinderen die hier aan mee wilden doen. Het was een prachtige dag wat betreft het weer. De kinderen werden rond 16.30 uur naar de voetbalvereniging gebracht door hun papa en/of mama en mochten zich verzamelen in de kantine.

Toen iedereen er was mochten de papa’s en mama’s weer weg. We gingen eerst gezellig met z’n allen tafelfriet eten met 2 snacks en niet te vergeten mayonaise + curry en natuurlijk wat lekkers te drinken.
Na het eten gingen we in groepjes naar buiten waar dan diverse activiteiten werden gedaan met de kinderen. Ook was er een paashaas aanwezig die met de kinderen mee deed aan de activiteiten.

We deden partijtje, “paaseieren” kapot maken bij elkaar: dit waren dan ballonnen aan een touwtje die ze bij elkaar kapot moesten trappen. Parcours lopen met een paasei op een lepel,
paaseieren van een pion afschoppen. De ballen waren dan bedoeld als een paasei. Want ja een echte paasei is toch wel heel klein en dus moeilijk voor de kleine kinderen om deze eraf te trappen.
En nog vele andere spelletjes werden er gedaan. De paashaas huppelde van groepje naar groepje om gezellig met de kinderen mee te doen.

De kinderen en wij als begeleiding hadden de grootste lol. Ook werd de grote box met muziek nog aangezet en de kinderen begonnen allemaal te dansen en te springen.
Na de activiteiten werd er nog gauw een leuke groepsfoto gemaakt en zijn toen lekker naar binnen gegaan om op te warmen, want het begon toch wel fris te worden voor de kinderen.
Sommige kinderen bleven buiten om nog een balletje te trappen. Andere kinderen gingen naar binnen om zich lekker op te warmen. Binnen konden ze nog gezellig kleuren, knutselen en zelfs dansen op muziek.
Om 20.00 uur werden de kinderen die niet bleven slapen opgehaald door hun papa of mama. De andere kinderen waren al druk bezig om hun bedje klaar te maken om daar heerlijk op te gaan liggen voor de filmavond.

Sommige kinderen hadden hulp nodig bij de het opblazen van hun luchtbed of met het aan -en uitkleden. Andere kinderen hadden in een korte tijd alles al klaar liggen.
De kinderen die wilden douchen konden dit nog lekker gaan doen. Toen alle kinderen eenmaal lekker op hun bedje lagen kregen ze allemaal nog een zakje chips en wat te drinken. Nog even tanden poetsen, plassen en rond
20.45 uur werd er de film “De Kleine Prins” aangezet. Een film uit de top 5 van de meest bekeken films op Netflix. Hij duurde maar liefst 2 uur, dus ze hadden lang genoeg te kijken.

Geen van de aanwezige kinderen had deze film al gezien, dus ze waren allemaal erg in trance. Sommige vonden hem toch best spannend en sommige vonden het (achteraf) een saaie film.
Na 1,5 uur werd er toch nog even een andere film opgezet: “Ratatouille”. Dit was ook een hele leuke film, maar de meeste kinderen kenden de film al, dus toen werden ze toch weer wat onrustiger.
Om 23.00 uur besloten we toch maar om de film af te zetten om een poging te gaan doen om te gaan slapen. Sommige kinderen waren tijdens de film al in slaap gevallen, andere kinderen zaten nog vol energie.

De leiding hield vanuit de zijlijn alles nauwlettend in de gaten om te kijken of ze dan uiteindelijk toch wel gingen slapen. De laatste kinderen zijn rond 00.00 uur gaan slapen en toen alle kinderen daadwerkelijk sliepen kon eindelijk ook de leiding zich ten ruste gaan leggen, want de volgende dag moesten we weer vroeg op voor het paasontbijt en om paaseieren te gaan zoeken.

Om 06.00-06.30 uur werden de eerste kinderen wakker. Toen iedereen zo’n beetje wakker was zijn we alles gaan opruimen, zodat de kantine weer toegankelijk was voor de voetballers, want er stonden vandaag 5 thuiswedstrijden gepland.
Wij hebben met z’n allen eerst nog heerlijk genoten van een ontbijtje tijdens het kijken van een film. Daarna zijn de kinderen de paaseieren gaan zoeken van de paashaas die hij verloren was. Toen alle paaseieren gevonden waren, kregen de kinderen van de paashaas allemaal een chocoladepaasei die ze mochten opeten. Om 09.30 uur werden alle kinderen weer opgehaald door hun ouders.

Moe maar voldaan van een leuke avond/nacht keerden alle kinderen weer naar huis.

Tot volgend jaar.