nick-nieuwdorp-vvyerseke

Ieder weekend is het weer genieten op de amateurvelden. Dat geldt niet alleen voor het voetbal, maar ook zeker voor de Cruijffiaanse uitspraken die over het voetbalveld gescandeerd worden. Wij van VoetbalJournaal nemen u mee naar de acht beste uitspraken van het amateurvoetbal.

1. “Ze weten het niet meer!”
We kennen het allemaal, dat moment wanneer de tegenstander een foute bal geeft. Of dat het bij de tegen partij even niet loopt. Die ene speler die dan roept: “Ze weten het niet meer’’ We weten allemaal hoe irritant het is.

2. “Hij niet!”
Er wordt een lange bal gespeeld en er gaan twee spelers diep. Op dat moment gooit de grensrechter gelijk zijn vlag in de lucht. Dan roept er altijd een iemand: ‘’Hij niet, hij niet!’’ Terwijl allebei de spelers tien meter buitenspel staan.

3. “Zelf halen!”
Wij van VoetbalJournaal vinden dit er één om in te lijsten. De buitenspeler die denkt dat hij Ronaldo is, loopt aan voor een vrije trap. Legt de bal neer, zet vijf stappen terug, gaat er vol voor en schiet de bal torenhoog over. Vervolgens roept iedereen in koor: ‘’Zelf halen!’’

Webbanner VoetbalJournaal Robey-sportswear-teamkleding-teamwear

4. “Nu wij weer!”
Het is een hopeloze voetbalmiddag voor jou en je team. Je krijgt de zoveelste goal om je oren. Op dat moment roept die bijdehante speler: “Nu wij weer!’’ Waardoor je zijn bloed wel kan drinken.

5. “Hé Scheids, hoe lang nog?!”
Je kent het wel, er zijn nog een paar minuten te spelen. Je staat 1-0 voor en vraagt aan de scheids: ‘’Hoe lang nog?!’’ Hiermee probeer je natuurlijk gewoon bij de scheids aan te geven dat hij lekker moet affluiten, zodat die overwinning binnen is.

6. “Het kan nog!”
Van deze uitspraak kan je ook wel zeggen dat die heel irritant is. Het loopt niet lekker in het team je krijgt de 3-0 om je oren. Die gekke keeper roept op een cynische manier ‘’Het kan nog!’’ Om gek van te worden.

7. “Wakker worden!”
Deze geldt vooral voor de keerpers onder ons. Er wordt in de eerste minuten van de wedstrijd net buiten de zestien geschoten op goal. De keeper houdt de bal tegen. Springt meteen op en roept: ‘’Wakker worden!’’

8. “Wat een thuisfluiter”
Er schiet nu ongetwijfeld een wedstrijd door je hoofd met een ontzettende thuisfluiter. Die ene scheids die er alles aan doet om zijn club te laten winnen. Alles wat de thuisploeg doet kan door de beugel, maar bij de uitploeg wordt alles afgefloten. ‘’Wat een thuisfluiter!’’

Voor meer artikelen, klik hier.