APOLLO’69/KWADENDAMME JO15-1G BUIGT RUIME ACHTERSTAND OM NAAR WINST
‘S-GRAVENPOLDER – Op dinsdagavond 10 september stond op de bekerwedstrijd tussen Apollo’69/Kwadendamme JO15-1G en J.V.O.Z. MO17-1. Een wedstrijd ‘om des keizers baard’, R.C.S. JO15-1 fier aan kop in de poule door twee overwinningen op de teams die dinsdag aantraden in ‘s-Gravenpolder. De Oost-Souburgers hebben aan een gelijkspel tegen het nog puntloze Sv Walcheren JO15-2 genoeg voor een plaats in de volgende ronde door de winst van Apollo’69/Kwadendamme JO15-1G. Apollo’69/Kwadendamme mag zich rijk rekenen wanneer R.C.S. JO15-1 zijn duel tegen Sv Walcheren JO15-2 verliest met 2 doelpunten verschil. Beiden nu op 6 punten maar de heren uit Oostburg dus nog een wedstrijd te gaan.

banner_koningsport_small_VJ
1e helft
Het waren de meiden van de J.V.O.Z. die domineerden in de 1e helft, fel in de duels en technisch vaardig met ook nog eens aanvallend spel. Zo overbluften hun tegenstander die kennelijk onder de indruk waren van de tegenstander. De vroege 0-1 voorsprong dan ook niet onverwachts, Fabienne Tolhoek met een prima doelpunt, na de versnelling op de linkerflank de beheersing in de afronding. Michelle van der Jagt verdubbelde de score over de rechterflank met het geplaatste schot in de verre hoek. En eigenlijk was de 0-2 ruststand nog wat aan lage kant gezien het wedstrijdbeeld.
2e helft
Zo vlak na rust maakte Fabienne Tolhoek haar tweede van de avond en leek de wedstrijd gespeeld, de uithaal over de keeper viel mooi binnen, 0-3. De coaches van Apollo’69/Kwadendamme JO15-1G zullen het nodige hebben aangegeven in de rust, hebben in elk geval iets van ‘geloof in eigen kunnen’ te weeg gebracht in de hoofdjes bij hun spelers/speelsters. Na de 1-3 door Minges Huyssen, een geheel ander spelbeeld, de bezoekers die nog nauwelijks potten braken voetballend. Wegzakten in de wedstrijd, zagen Romee de Jonge voor de aansluitingstreffer tekenen, 2-3 en de moraal groeien bij de thuisclub. En dan 10 minuten voor tijd maakt Jayden de Kok de 3-3 waardoor deze match leek af te stevenen op een gelijkspel, maar nee hoor…., Romee de Jonge besliste de pot met haar tweede van de avond. Zo boog Apollo’69/Kwadendamme JO15-1G de 0-3 achterstand om naar een 4-3 overwinning en maken zij theoretisch nog kans op de volgende ronde al is die kans klein.
Door de ogen van de Razende
Zo zie je maar weer, een wedstrijd is zelden gespeeld en kan zelfs na een 0-3 voorsprong in het begin van de 2e helft nog omgekeerd worden naar een overwinning. Het mentale gedeelte is zeker niet onbelangrijk, geloof in eigen kunnen, wellicht dat de tegenpartij iets gas terug nam en het tij daarna niet meer kon keren. Concentratie vanaf het begin totdat ‘de man in het zwart’ affluit. Voor beide teams denk ik op dit aspect een nuttige oefenwedstrijd. Zie veel van dit soort wedstrijden waarin in dit met name naar voren komt, zo ook nog de avond ervoor tussen jeugdwedstrijd Yerseke tegen Krabbendijke waar Yerseke weliswaar stand hield. Ook zij op een comfortabele 3-0 voorsprong waar de paal de 3-3 voorkwam.

Foto & bron: de Razende Reporter 

Klik hier voor meer artikelen over Apollo’69
Klik hier voor meer informatie over Apollo’69